Nuomonė: antivirusinės programos yra bevertės  (19)

Jeremiah Grossmanas, kompanijos „WhiteHat Security“ techninis direktorius ir buvęs programišius slapyvardžiu MafiaBoy, įsitikinęs, jog antivirusinėms programoms ir ugniasienėms žmonės tik veltui leidžia pinigus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grossmano patirtis, kurio kompanija užsiima kompiuterinio saugumo konsultavimu, rodo, kad pagrindinė užduotis bendraujant su klientu – paaiškinti, kad įdiegtos antivirusinės programos tik iš dalies apsaugo nuo kibernetinių grėsmių. Grossmanas mano, kad šios programos visiškai neapsaugo nuo realių grėsmių – duomenų nutekėjimo, pramoninio šnipinėjimo, diversijų ir t. t.

Tokios nuomonės laikosi ne tik Grossmanas. Nemažai saugumo specialistų nediegia antivirusinių programų savo kompiuteriuose. Jie tiesiog nesilanko įtartinuose interneto svetainėse ir neatidaro failų iš nepatikimų šaltinių. Būtent šiems kompiuterio užkrėtimo būdams daugiausiai dėmesio skiria antivirusinės programos.

Specialistai mano, kad antivirusinė programinė įranga dažnai nepadeda ir kompanijoms, juolab, kad šių programų efektyvumas per pastaruosius 10 metų gerokai sumažėjo.

Vis dėlto visiškai atsisakyti antivirusinių programų kompanijos negali: tai būdas apsiginti nuo virusų dėl neapsvarstytų darbuotojų veiksmų. Taip, antivirusinės programos neapsaugo nuo kryptingų atakų, tačiau jos iki šiol efektyvios darbuotojams lankantis abejotinose interneto svetainėse, atidarant failus iš nežinomų šaltinių bei darant tai, ko saugumo specialistai nedarytų.

Kompanijos „Gartner“ skaičiavimais, 2011 metais antivirusinėms programoms kompanijos išleido daugiau nei 3 milijardus dolerių, o pavieniai namų vartotojai dar daugiau – apie 5 milijardus dolerių. Dar 6,5 milijardo dolerių yra vertinama ugniasienių rinka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(1)
(0)
(0)

Komentarai (19)

Susijusios žymos: