"Twitter" daugiau neberinks privačios informacijos apie vartotojus  (0)

Mikrotinklaraščių tarnybos "Twitter" administracija pranešė, jog per artimiausias kelias dienas šis socialinis portalas įdiegs naują funkciją "Do Not Track", kuri neleis trečiųjų šalių puslapiams rinkti asmeninę informaciją apie vartotoją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaroji technologija yra jau įdiegta naršyklėje "Firefox", todėl socialinis tinklas greičiausiai naudos pagal "Mozilla" standartus sukurtą sistemą, praneša interneto portalas "Neowin".

"Do Not Track" funkcijos dėka naršyklės "Firefox" vartotojai, turintys "Twitter" paskyrą, galės apsaugoti save nuo bandymų susekti puslapius, kurie bus lankomi šiame portale. Be to, "Twitter" pranešė, jog daugiau nerinks ir nesaugos informacijos apie savo vartotojus, o taip pat nenaudos jos, pateikiant suasmenintą reklamą, t. y. nedarys viso to, ką daro socialinis tinklas "Facebook". Šaltinių teigimu, sistema "Do Not Track" vis tik numato galimybę, jog informacija apie vartotojus gali būti pagal pareikalavimą perduota teisėsaugos organams.

Pranešama, jog "Mozilla" pasveikino tokį "Twitter" sprendimą nustoti rinkti informaciją apie vartotojus. Kompanijos duomenimis, "Do Not Track" dabar įjungta maždaug 8,6% stacionarių kompiuterių, kuriuose yra įdiegta naršyklė "Firefox", o taip pat 19% įrenginių, kuriuose įdiegta mobilioji "Mozilla" interneto naršyklės versija. Dažniausiai savo privatumą saugoja Olandijos, Prancūzijos ir JAV gyventojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: