"Microsoft": mes neleisime "Apple" aplenkti mus inovacijų srityje  (11)

Pristačiusi savo firminį planšetinį kompiuterį su "Windows 8" operacine sistema, "Microsoft" leido aiškiai suprasti, jog ji ketina daug rimčiau kovoti su programinės ir aparatinės integracijos strategija, kurios laikosi kompanija "Apple".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai duotame interviu "Microsoft" generalinis direktorius Steve Ballmer nors ir pripažino, jog anksčiau jo kompanija bei partneriai užleido kai kurias pozicijas aparatinių ir programinių inovacijų srityje korporacijai iš Kupertino, programinės įrangos gigantas neketina daugiau būti besivejančio vaidmenyje:

„Mes turime tokį pranašumą, kaip produktyvumas. Mes pirmaujame kompanijų valdymo klausimuose ir valdymo paprastume. Mes pirmaujame serverinių infrastruktūrų naudojimo organizacijose segmente. Mes neketiname "Apple" užleisti šių pozicijų be kovos. Neatiduosime ir vartotojams skirtų debesų tarnybų. Nei inovacijų programinių – aparatinių sprendimų srityje. Nieko iš viso šito mes nepaliksime Apple vienvaldystei.“

Paskutinę frazę, žurnalistų teigimu, "Microsoft" vadovas tiesiog išrėkė. Interviu metu, žinoma, niekas nenukentėjo, tačiau teigiama, jog Steve Ballmer buvo gana įsiaudrinęs.

Šis interviu išsiskiria dar vienu įdomiu ir nevienareikšmišku programinės įrangos giganto vadovo pareiškimu. Kai jo paprašė pakomentuoti cirkuliuojančius (nors ir paneigtus) gandus apie išmaniojo telefono "Surface" kūrimą, Steve Ballmer pažymėjo, jog dabar kompanija dirba prie planšetinio kompiuterio, tačiau vėliau pridūrė: „Leiskite pažiūrėti, kaip klostysis įvykiai“. Atsižvelgdamas į didžiulį dėmesį, kurį kompanija skyrė savo planšetiniam kompiuteriui (šiek tikrai atrodo gana neblogai ir gana naujai), būtų įdomu pamatyti ir išmanųjį telefoną "Surface", sukurtą "Microsoft" "požeminiame bunkeryje". Aišku, vargu, ar tokį siurprizą įvertintų partneris "Nokia".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: