Išplėstoji realybė Lietuvoje jau naudojama statybinių projektų pristatymui (Video)  (0)

Pirmą kartą Lietuvoje nekilnojamo turto vystymo bendrovė savo projekto pristatymui panaudojo išplėstosios realybės technologiją, skelbiama bendrovės „Schage“ pranešime spaudai. Vilniuje, Konstitucijos prospekte modernų daugiafunkcinį verslo centrą vystanti Norvegijos bendrovė „Schage“ būsimą pastatų kompleksą atvaizdavo tikroviškame erdviniame makete. Toks inovatyvus sprendimas leidžia projektą apžiūrėti tarsi jis jau būtų pastatytas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dėsninga, kad plėtodami vieną moderniausių Lietuvoje biurų pastatų projektų – aukščiausios klasės verslo miestą mieste „Quadrum“ , jo pristatymui taip pat pasitelkėme pažangią technologiją. Išplėstosios realybes sprendimas visų pirma suteikia papildomos vertės klientui, leidžia patogiai susipažinti su projektu, pajusti jo dydį, tūrį, medžiagiškumą“, - sakė bendrovės „Schage“ direktorius Kjetil T. Hanssen.

Lietuvoje dar menkai išnaudota išplėstosios realybės technologija – tai realaus pasaulio vaizdavimas su papildomais kompiuterinės grafikos elementais. Ji veikia tokiu principu: ant stalo dedamas žymeklis, kuris specialia programa paverčiamas erdviniu maketu. Vaizdą, matomą per išmaniuosius įrenginius, galima valdyti individualiai: apžiūrėti iš visų pusių, pritraukti, sumažinti, išryškinti detales ir pan.

K.T. Hanssen teigimu, išplėstosios realybės technologija patogumu ženkliai lenkia tokias tradicines pristatymo priemones kaip maketai iš popieriaus. „Klientai turi galimybę atsisiųsti nemokamą programą į savo planšetinį kompiuterį arba išmanųjį telefoną. Tuomet informaciją apie projektą peržiūrėti galima bet kuriuo metu, taip pat ją analizuoti, parodyti kolegoms. Neabejojame, kad toks vaizdingas, taip pat nei laiko, nei vietos neapribotas projekto pristatymo patenkins ir reikliausių klientų poreikius“, - teigė jis.

Išplėstosios realybės technologiją NT vystytojai „Schage“ ketina naudoti ne tik tiesioginiuose savo naujausio projekto pristatymuose, bet ir pasitelkti kaip novatorišką rinkodaros priemonę kituose kanaluose – leidiniuose, kataloguose, lankstinukuose. „Projektas jau susilaukė nemažo atgarsio nekilnojamo turto rinkoje, o netradicinės jo sklaidos priemonės turėtų dar labiau išryškinti jo perspektyvas bei padidinti patrauklumą potencialiems klientams“, - sakė K.T. Hanssen.

Verslo miestas mieste „Quadrum“ įsikurs vietoje Konstitucijos pr. 21 stūksojusio ir šių metų gegužę nugriauto pastato-vaiduoklio. Jį sudarys trijų pastatų kompleksas, tarp jų įsiterps rekreacinė zona – apželdintas kiemas. 70 tūkst. kv. m. „Quadrum“ erdvės bus pritaikytos ne tik verslo poreikiams, bet ir darbuotojų bei svečių poilsiui ir buičiai. Planuojama, jog tai bus pirmasis verslo centras Baltijos šalyje, gavęs prestižinį tarptautinį pastatų poveikio aplinkai vertinimo ir klasifikacijos standarto BREAM sertifikatą. Juo vertinamas pastatų konstrukcijų tvarumas, poveikis sveikatai, energijos taupymas, vandens kokybė, medžiagų, atliekų ir žemės panaudojimas.

Vaizdo reportažą galite peržiūrėti čia:

Apie „Schage“:

„Schage“ priklauso Schage šeimos valdomai Norvegijos įmonių grupei. 2011 m. bendra metinė „Schage Group“ apyvarta siekia 373 milijonus litų, o „Schage Eiendom“ privataus kapitalo vertė sudaro 1,2 milijardą litų. Nuo 1998 metų įmonė veikia ir Lietuvoje. Per šį laiką sėkmingai įgyvendino šiuos projektus: administracinių pastatų ansamblį rekonstruotame buvusiame vienuolyne Subačiaus gatvėje, biurų pastatą Vytenio gatvėje, gyvenamųjų namų kompleksą Vilniaus senamiestyje „Mikalojaus žiedas“, gyvenamuosius pastatus Žvėryne, Latvių gatvėje ir kitus. Motininė kompanija išvystė ir pastatė ne vieną A klasės biurų projektą Skandinavijoje, tokį kaip Oslo „Skoyen Atrium“ (40.000 m²), „Skoyen Atrium III“ (25.000m²), „Helsfyr Atrium“ (38,000 m²). Taip pat – biurų projektą, esantį Kristiansande (70,000 m²).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)