Už politikams nepalankius „Youtube“ įrašus norima suimti „Google“ vadovą Brazilijoje  (0)

Teisėjas Brazilijoje nurodė suimti patį aukščiausią „Google“ vadovą šioje šalyje, nes endrovė nepašalino „Youtube“ vaizdo įrašo, kuris yra nepalankus vietiniam kandidatui į mero postą, rašo guardian.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ pateikė apeliaciją dėl orderio suimti Jose Silva Coelho. Panašiai nutiko ir šiek tiek anksčiau: teisėjas buvo nustatęs, kad kitas tos pačios bendrovės aukšto lygio vadovas pažeidė vietinį rinkimų įstatymą. Praėjusią savaitę sprendimas suimti šį vadovą buvo atšauktas.

Teisiniai sunkumai skatina kelti platesnius klausimus apie „Google“ atsakomybę už turinį, kurį įkelia nepriklausomi, su bendrove nesusiję asmenys – prisiminkime kad ir iš Islamo besityčiojantį vaizdo įrašą, dėl kurio keliose pasaulio valstybėse įvyko smurto protrūkiai, pareikalavę net JAV ambasadoriaus gyvybės.

Brazilijos Mato Grosso do Sul valstijos rinkimų teismo atstovas spaudai antradienį pareiškė, kad teisėjas nurodė suimti aukščiausio lygio „Google“ vadovą Brazilijoje, jei iš „Youtube“ nebus pašalinti vaizdo įrašai, kuriuose užsipuolamas kandidatas į mero postą.

„Google“ pateikė apeliaciją prieš sprendimą, nurodantį išimti vaizdo įrašą iš „Youtube“, nes „Google“ kaip platforma nėra atsakinga už turinį, kraunamą į jiems priklausančią svetainę“, - atsakė bendrovės atstovas spaudai Brazilijoje.

Tai jau ne pirmas kartas, kai Brazilijos valdžia imasi teisinių veiksmų už tariamas nuodėmes prieš paties aukščiausio lygio pasaulinių bendrovių vadovus – kovą kriminaliniai kaltinimai buvo pateikti „Chevron“ ir „Transocean“ bendrovėms bei septyniolikai jų darbuotojų bei vadovų.

Valstybiniai prokurorai, kurie Brazilijoje bylas gali kelti beveik visiškai nepriklausomai, šių bendrovių atstovus siekia įkalinti 31 metams už praėjusių metų lapkritį įvykusį naftos išsiliejimą. „Chevron“ yra antra pagal dydį JAV naftos išgavimo bendrovė, o „Transocean“ - didžiausias pasaulyje plūduriuojančių naftos gavimo platformų operatorius.

„Google“ atveju teisėjai nusprendė, kad bendrovės vadovai yra atsakingi už tai, kad atsisakyta pašalinti internetu matomus vaizdo įrašus, pažeidžiančius griežtą 1965 metų rinkimų kodeksą. Įstatymas draudžia reklamines kampanijas, kurios „žeidžia kandidato garbę ar orumą“.

Anksčiau šį mėnesį Paraibos valstijos teismas išdavė kitą orderį, kuriuo nurodoma suimti aukšto lygio „Google“ vadovą Edmundo Luiz Pinto Balthazarą už tai, kad bendrovė atsisakė išimti „YouTube“ vaizdo įrašą, pajuokiantį kandidatą į vietinį mero postą.

Po kelių dienų teismas atšaukė nurodymą suimti E. L. P. Balthazarą, paaiškindamas: „Google“ nėra intelektiniai vaizdo įrašo autoriai, jie vaizdo įrašo neįkėlė, todėl negali būti baudžiami už jo skleidimą“.

Tuo tarpu JAV bendrovė gina ne tik savo, bet ir savo vartotojų politines teises: „Google“ bendrovė įsitikinusi, kad balsuotojai turi demokratinę teisę naudotis internetu laisvai reikšti savo nuomones apie kandidatus į politinius postus, ypač vykdant rinkimines kampanijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: