"Galaxy S III" prieš "iPhone 5": kurio ekranas apima platesnę spalvinę gamą?  (7)

Interneto portalas "CDRinfo" tvirtina, jog išmaniojo telefono "Samsung Galaxy S III" ekranas kai kuriais parametrais lenkia ekraną, įdiegta neseniai debiutavusiame "Apple iPhone 5". Kokie gi šie parametrai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologijos „in-cell touch“ naudojimas leido sumažinti "iPhone 5" ekrano storį, tačiau pagal šį parametrą jis vis tik nusileidžia korėjiečių "Galaxy S III". "iPhone 5" ekrano storis sudaro 1,5 mm, ir tai yra maždaug 0,6 mm mažiau už "iPhone 4S", kuriame šis rodiklis lygus 2,1 mm. Savo ruožtu, "Samsung Galaxy S III" ekranas šioje srityje nepralenkiamas – vos 1,1 mm.

"iPhone 4S" atveju spalvinės gamos apimtis pagal NTSC standartą sudaro 50%. Išmaniajame telefone "iPhone 5" šis rodiklis padidintas iki 72% NTSC atžvilgiu. Vis tik tai yra mažiau, nei pasiekė "Samsung" inžinieriai – gamintojo teigimu, "Galaxy S III" apima 100% NTSC standarto.

Šaltinis skuba pažymėti, jog mažesnis ekrano storis ne visada koreliuoja su viso išmaniojo telefono korpuso storiu. Pavyzdžiui, "Samsung Galaxy S III" ir "Apple iPhone 5" atveju situacija yra atvirkštinė: jei "iPhone 5" korpuso storis sudaro 7,6 mm, tai "Galaxy S III" – 8,6 mm.

Kalbant apie spalvinės gamos apimtį, šis rodiklis nėra vienintelis techninis parametras, apsprendžiantis vaizdo perteikimą. Iš vienos pusės, 72 % NTSC tenkina absoliučios daugumos vartotojų poreikį. Iš kitos pusės, dėl geresnio kalibravimo galima gauti realistiškesnes spalvas, o „in-cell touch“ technologijos naudojimas leido padidinti ekrano ryškumą.

Pridursime, jog "Samsung Galaxy S III" naudojamas ekranas su organiniais šviesos diodais, tuo tarpu "iPhone 5" – skystųjų kristalų.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: