"Apple" perviliojo iš "Samsung" vyriausiąjį mikroprocesorių inžinierių  (1)

Vienas iš labiausiai patyrusių kompanijos "Samsung" mikroprocesorių kūrėjų Jim Mergard pranešė, jog pereina dirbti į kompaniją "Apple". Jei tikėti gandais, P. Korėjos korporacijoje J. Mergard darbavosi prie ARM architektūros serveriams skirtų mikroprocesorių, o naujausias jo projektas, šaltinių teigimu, pradėtas dar šių metų birželio mėnesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš ateidamas į "Samsung", J. Mergard 16 metų dirbo AMD, kurioje taip pat užsiėmė procesorių (tame tarpe, ir hibridinių) kūrimu. Šioje kompanijoje J. Mergard užėmė viceprezidento ir vyriausiojo inžinieriaus postą.

Visai neseniai davęs interviu dienraščiui "The Wall Street Journal", buvęs J. Mergard kolega iš AMD ir dabartinis aukščiausio lygio vadybininkas Patrick Moorhead teigė, kad Jim Mergard yra kvalifikuotas specialistas tiek asmeniniams kompiuteriams skirtų procesorių, tiek ir SoC (System-on-Chip) mikroschemų, skirtų mobiliesiems įrenginiams, kūrimo srityje.

Didelę patirtį turinčių specialistų perėjimai iš vieno IT giganto į kitą nėra jau didelė retenybė. Štai dar rugpjūčio pabaigoje kompanija AMD priėmė į darbą buvusį "Apple" mikroschemų architektą Jim Keller. Tiesa, mėnesiu anksčiau AMD paliko mikroschemų dizaineris John Bruno, kuris dalyvavo APU "Trinity" kūrimo procese. Pastarasis, beje, išėjo ne kur kitur, o į kompaniją "Apple", kurioje dabar užima sisteminio architekto pareigas.

Ne paslaptis, jog "Apple" savo mobiliuosiuose įrenginiuose naudoja "Samsung" technologijas, nežiūrint į tai, kad abi kompanijos yra aršiausi konkurentai mobiliųjų įrenginių rinkoje, o taip pat jau ne pirmus metus kovoja teismuose, kuriuose surengė ištisą „patentinį spektaklį“. Antra vertus, "Apple" dabar intensyviai bando diversifikuoti gamybą, taip siekdama sumažinti priklausomybę nuo "Samsung" tiekiamų komponentų, užsakydama vis daugiau reikalingos produkcijos iš kitų gamintojų.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: