Kompanija AMD ieško išeičių, kaip išbristi iš esamos krizės  (1)

Pasirodo, jog AMD nesuranda išeičių, kaip išbristi iš esamos krizės, į kurią ji yra patekusi. Kompanijai tenka imtis drastiškų sprendimų, taigi šio lustų gamintojo valdyba nusprendė konsultuotis su gana garsaus banko pasaulyje „JPMorgan Chase“ atstovais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Straipsnį pateikusi naujienų agentūra „Reuters“, kuri remiasi savo turimais šaltiniais, teigia, kad AMD ir „JPMorgan Chase“ svarsto įvairius variantus, net ir lustų gamybos giganto dalinį ar visišką pardavimo klausimą. Teigiama, jog AMD įsigijimu yra labai susidomėjusios kompanijos, kurios nori žengti „Apple“ keliu, sujungdamos lustų projektavimą ir programinės įrangos plėtojimą. Į šią grupę įeina tokie IT rinkos gigantai, kaip kad „Microsoft“ bei „Google“.

Tenka pažymėti, kad analitikai, kaip galimus pirkėjus, įvardija ir tuos, kurie tiesiog norėtų praplėsti savo galimybes lustų gamyboje. Mes kalbame apie „Samsung“ ir patį arščiausią AMD konkurentą „Intel“, tačiau pastarajam įsigyti AMD veikiausiai neleistų įvairios institucijos, kurios yra atsakingos už sąžiningą konkurenciją ir monopolijos naikinimą įvairiose rinkose.

Kitas, ir turbūt šiek tiek realesnis variantas, yra ypač didelio AMD patentų portfelio pardavimas. Šiais laikais, kai dėl patentų ginčų pradedamas ne vienas teisminis procesas, jie yra ypač naudingi. Taip AMD gali bandyti padidinti kompanijos vertę, gauti šiek tiek lėšų ir toliau laikytis savo numatytos strategijos.

O AMD strategija - daugiau ar mažiau žinoma. Kompanijai nesiseka įprastų stalinių kompiuterių rinkoje, taigi kompanija orientuosi į ypač pigius įprastus ir nešiojamuosius kompiuterius, taip pat norėdama išlikti lydere grafinių sprendimų rinkoje. O bendradarbiavimas su „ARM“ antram pagal dydį x86 architektūros lustų gamintojui taipogi leis labiau sustiprinti savo pozicijas.

Reuters pavyko pakalbinti AMD atstovą ir jis teigė, kad apie kompanijos pardavimą nėra galvojama. Direktorių taryba neva nusprendė, kad nauja strategija po ilgesnio laiko tarpo duos naudos, nors mes galime priminti, kad praėjusį ketvirtį AMD prarado net 175 milijonus JAV dolerių, kaip ir planuoja atleisti apie 15 procentų visų darbuotojų bandant taupyti lėšas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(0)
(22)

Komentarai (1)