„Adobe“: Jei norite pigesnės programinės įrangos, tiesiog skriskite į JAV ir įsigykite  (7)

Kompanijos „Adobe“ generalinis direktorius Australijos ir Naujosios Zelandijos teritorijai Paulas Robsonas tikrai neieškojo žodžio kišenėje, kai aukščiausiu lygmeniu Australijoje buvo pradėta kalbėti apie tai, jog P. Robsono kompanija neadekvačiai pardavinėja savo programinę įrangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Informacinių technologijų komiteto nariai vis klausė, kodėl „Adobe“ gali siūlyti tas pačias kainas savo parsisiunčiamai programinei įrangai ar tai, kurią gali įsigyti studentai, kaip yra JAV, tačiau įprastos pakuotės kainuoja net 41% daugiau Australijos regione, nei kad JAV.

„Nėra jau tiek skirtumų, tad aš nežinau kodėl Australijos pirkėjai turi mokėti net 1000 dolerių daugiau už produktą, kuris čia net nėra tinkamai lokalizuotas.“, - sakė parlamento narys Edas Husicas. Jis dar kartą pakartojo, jog žvelgiant per paprastą prizmę, programinės įrangos versijos ir net pakuotės yra lygiai tokios pat.

Nors iš pradžių minėtas P. Robsonas, „Adobe“ generalinis direktorius Australijos ir Naujosios Zelandijos teritorijai, buvo kiek atlaidesnis ir teigė, jog čia yra menka bėda, nes vis daugiau „Adobe“ vartotojų viską perka per „debesį“, netrukus kantrybė išseko ir jam.

Po įvairių „kaltinimų“ „Adobe“ atstovas pareiškė, jog jei Australijos klientai nemato jo kompanijos programinės įrangos vertės, tegul perka kitų kompanijų. O jei nori tokių kainų, kaip kad Jungtinėse Amerikos Valstijose, tegul į jas keliauja ir įsigyja įprastą produkto pakuotę.

„Jie gali pasirinkti paprastą kelią ir nuvykti į JAV bei nusipirkti pakuotę iš JAV prekeivio, arba gali importuoti iš vietinių JAV partnerių.“ ,- sakė P. Robsonas. Jis pažymėjo, jog JAV versijos tikrai gali būti naudojamos Australijoje, tiesiog negalios gamintojo suteikiamos garantijos.

Pabaigai P. Robsonas visiems patarė negaišti savo laiko ir žengti kartu su technologijomis bei programinę įrangą įsigyti per jų „debesį“. Taip „Adobe“ gali sumažinti savo programinės įrangos kainas, nes nereikia keliauti įprastiniu keliu per didmenininkus ir mažmenininkus.

Nors P. Robsonas atsikirto neblogai, tačiau toliau į kitus klausimus atsakymų nepateikė. Tiek paklausimus apie „Adobe Photoshop“ pakuotę Australijos studentams, tiek apie tai, jog kai kuriuos produktus „Adobe“ dalina pusvelčiui, o kai kurių kainos be akivaizdžių proporcijų. Ir neva „Adobe“ atstovas dar drįsta kalbėti apie kainų skirtumus tam tikriems regionams. „Apple“, tuo tarpu, dėl didesnių muzikos ir kito skaitmeninio turinio kainų kaltino turinio savininkus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: