Ekspertai atkūrė lėktuvo katastrofos San Fransiske eigą (Video)  (0)

Buvęs pilotas ėmėsi darbo ir vaizdingai atkūrė San Fransiske prieš daugiau nei savaitę įvykusios lėktuvo katastrofos eigą. Vaizdo medžiagoje galima išvysti įdomių detalių, skelbia „Huffington Post“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot „San Francisco Chronicle“, vaizdo įrašą sukūrė Jackas Suchocki, buvęs pilotas, valdęs „Boeing 727“ ir kitus lėktuvus. J.Suchocki vėliau įkūrė animacijos kompaniją „Eyewitness animations“, kuri specializuojasi aviacijos incidentų atkūrime, vėliau medžiaga nukeliauja į teismus.

Vaizdo medžiagoje galima matyti, kaip lėktuvas pavojingai žemėja, dramatiškai bando ištaisyti klaidą ir kliudęs atitvarą nuo jūros bei slysdamas bloškiasi į žemę ant kilimo-tūpimo tako. Vaizdo įraše galima matyti tikrų matmenų lėktuvą, išgirsti pokalbius. Kaip skelbiama, vaizdo įraše suprojektuotas ir toks pat greitis, kuriuo skrido orlaivis.

Mėlynas lėktuvas „vaiduoklis“ vaizdo medžiagoje demonstruoja, kaip Pietų Korėjos bendrovės „Asiana Airlines“ lėktuvas iš tiesų turėjo nusileisti oro uoste. Kad būtų galima palyginti, jis skrenda greičiau nei sudužęs „Boeing 777“.

Svetainei „Mashable“ animacijos autorius pasakojo, kad atkurdamas avariją rėmėsi įvairiais šaltiniais. Pasitelkęs Nacionalinės transportavimo saugumo tarybos pranešimus spaudai, pasinaudojęs jos spaudos konferencijų medžiaga, atkūrė skrydžio scenarijų ir įvykius tūpimo take. Jis pasinaudojo „Google Earth pro“ duomenimis, keleivių ir įgulos narių liudijimais, Federalinės aviacijos administracijos radarų ir kitais duomenimis.

Gavęs papildomų duomenų, buvęs pilotas filmuką ketina patobulinti.

Artimiausiu metu autorius svarsto sukurti segmentą, vaizduojantį, kaip veikė automatinė traukos sistema.

Realistišką katastrofos vaizdą J.Suchocki sukūrė „Autodesk“ animacijos programa „3DS Max“.

Lėktuvas San Fransiske sudužo liepos 6 dieną, juo kartu su įgula skrido kiek daugiu kaip 300 žmonių. Trys keleiviai žuvo, dar daugiau kaip 160 buvo sužaloti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: