Qualcomm planuoja aprūpinti telefonus protingais procesoriais  (0)

Kompanija Qualcomm šią savaitę pasižymėjo ne tik pristatydama savo galingiausią procesorių Snapdragon 805, palaikantį Ultra HD formatą, tačiau atliko dar keletą garsių anonsų, kai kompanijos vadovai bendravo su akcininkais ir investuotojais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nemažai dėmesio buvo skirta perspektyviems procesoriams Zeroth, apie kuriuos nusprendė papasakoti puslapis Computerworld.

Qualcomm kuriami procesoriai Zeroth savo architektūra (jei taip galima išsireikšti) priminis žmogaus smegenų struktūrą. Aukštas paralelizmo lygis bus derinamas su žemu energijos suvartojimu ir puikiomis plėtros galimybėmis. Naudojami programavimo algoritmai leis procesoriams mokytis savarankiškai, pasitelkiant atgalinius ryšius.

Tokių procesorių pagrindu sukurti išmanieji telefonai galės atspėti vartotojo veiksmus, atsižvelgdami į veiksmų šablonus. Qualcomm savo laiku jau demonstravo procesorių Zeroth prototipų pavyzdžius, kurie priimdavo teisingus veiksmus, atsižvelgdami į gautą patirtį.

Jei tik bus būtina, procesoriai Zeroth gali būti projektuojami, atsižvelgiant į bet kokį spartos lygį – išmaniuosiuose telefonuose jie gali būti ekonomiški, tuo didesniuose įrenginiuose – daug galingesni.

Taip pat Qualcomm vadovybė neseniai užsiminė ir apie kompanijos finansinę padėtį, praneša naujienų agentūra Reuters. Generalinis direktorius Paul Jacobs pasiūlė iki 75% laisvo Qualcomm pinigų srauto sugražinti investuotojams dividendų pavidalu arba išperkant akcijas.

2013 finansiniais metais kompanija jau gražino investuotojams 86% laisvo pinigų srauto, o tai sudaro apie $6,7 mlrd. 2014 finansiniais metais kompanija ketina išleisti $4 mlrd. akcijų išpirkimui ir dar $2,5 mlrd. išmokėti dividendų pavidalu.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)