VGTU studentų projektas leis visiems nuotoliniu būdu stebėti savo namų aplinką  (5)

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentų išradimas suteiks galimybę interneto vartotojams paprastai įsidiegti vaizdo stebėjimo kamerą. Šis sprendimas ypač aktualus norintiems bet kurio metu stebėti vienus paliktus naminius gyvūnus, namuose esančius vaikus ar tiesiog patikrinti namų saugumą išvažiavus atostogauti. Vaizdo stebėjimo kamerą vartotojas gali valdyti internetu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Plug@play“ principu veikiančios vaizdo stebėjimo kameros įdiegimui nereikėtų samdyti specialistų ar įsigyti papildomos įrangos kaip kad yra dabar – vaizdo kamerą be papildomų rūpesčių galėtų įsidiegti bet kuris bendrovės klientas. Šis patogus saugių namų sprendimas VGTU Elektronikos fakulteto Telekomunikacijų inžinerijos katedros studentams atnešė sėkmę antrus metus vykusiame profesinio ugdymo ir kūrybiškumo skatinimo projekte „TEO burės“.

„VGTU studentai labai sėkmingai išsprendė jiems patikėtą individualią užduotį – suteikti galimybę paprasčiau ir pigiau stebėti savo namų aplinką. Šios problemos sprendimo ieškojo TEO, o ją išspręsti pavyko mūsų studentams“, – komentavo VGTU Telekomunikacijų inžinerijos katedros vedėjas Artūras Medeišis.

„TEO pasiūlytą iniciatyvą geranoriškai palaikė VGTU studentai ir dėstytojai. Projekto nauda buvo abipusė: studentai turėjo galimybę susipažinti su studijuojamais dalykais realioje verslo aplinkoje, o jų įžvalgos buvo vertingos TEO“, – sakė TEO generalinis direktorius Kęstutis Šliužas.

Vaizdo stebėjimo paslaugos įdiegimas, VGTU studentų skaičiavimais, atsipirktų per mažiau nei 36 mėnesius. Vaizdo stebėjimo sistemą galima nesunkiai patobulinti: suteikti galimybę klientams įrašyti didesnį duomenų kiekį ar sukurti programėlę išmaniesiems telefonams, taip pat diegti kitas išmaniųjų namų funkcijas.

VGTU studentai TEO atstovams pristatė programą, skirtą automatiniam vaizdo kameros konfigūravimui, taip pat – vartotojui patogų įrangos diegimo vedlį. Komandos teigimu, norint įsidiegti tokią kamerą ir internetu stebėti namų aplinką ar peržiūrėti ankstesnius vaizdo įrašus, nereikia jokių papildomų techninių žinių. Kad vaizdo kamera veiktų, namuose pakanka turėti TEO interneto prieigą su bevieliu Wi-Fi maršrutizatoriumi.

Projektas „TEO burės“ truko pusmetį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(2)

Komentarai (5)