JAV operatorius norima įpareigoti į telefonus diegti „susinaikinimo mygtuką“  (5)

JAV senatoriai pasiūlė įstatymo projektą, kuris numato, kad visi išmanieji telefonai, kurie parduodami šioje šalyje, privalo turėti taip vadinamą „susinaikinimo mygtuką“ – funkciją, kuri leidžia nuotoliniu būdu pašalinti privačius duomenis ir užblokuoti patį mobilų įrenginį, rašo puslapis AppleInsider.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašus teisės aktas jau egzistuoja Kalifornijos valstijoje, tačiau JAV senatorių pasiūlytas variantas susijęs tik su tais įrenginiais, kurie duomenis perduoda per mobiliojo ryšio tinklus. Savo ruožtu, Kalifornijoje priimtas įstatymas susijęs su visais mobiliais įrenginiais.

Kompanija Apple jau siūlo tokią funkciją, kuri integruota į jos produktus. Aplikacija „Find My iPhone“ leidžia nuotoliniu būdu sekti, blokuoti ir šalinti privačius duomenis iš savo įrenginiu su operacine sistema iOS.

iOS 7 kūrėjai pridėjo slaptažodžiu apsaugotą užklausą, jei vartotojas nori išjungti šią paslaugą. Jei mobilus įrenginys užblokuotas, o kartu nėra žinomas slaptažodis nuo „debesų“ tarnybos iCloud, nebus galima pasinaudoti įrenginiu be jo šeimininko žinios.

Jei įstatymo projektas bus palaimintas, už „susinaikinimo mygtuko“ funkcijos įdiegimą ir palaikymą bus atsakingas mobiliojo ryšio operatorius.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (5)