Windows Phone - sparčiausiai auganti mobili operacinė sistema  (0)

Kompanija microsoft visai neseniai paskelbė sąrašą partnerių, kurie prisidės prie Windows Phone platformos populiarinimo. Nors tarp jų galima matyti Lenovo, ZTE ir kitų firmų pavadinimus, tačiau tarp jų neatsirado vietos kompanijai Acer.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taivaniečių gamintojo Acer viceprezidento Allen Burnes, kuruojančio Europos, Artimųjų Rytų ir Afrikos regioną, teigimu, kompanija pradės galvoti apie Windows Phone išmaniuosius telefonus tik tuomet, kai šios platformos rinkos dalis Europoje pasieks 15 proc. Dabar šis rodiklis siekia 7 proc., teigė Allen Burnes.

Analitikų iš kompanijos Kantar Worldpanel ComTech duomenimis, šiuo metu Windows Phone užimamos rinkos dalis penkiose didžiausiose Europos šalyse (Vokietijoje, D. Britanijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje ir Italijoje) viršija 10 proc.

Savo ruožtu, IDC ekspertai teigia, kad Windows Phone šiuo metu yra sparčiausiai auganti mobili operacinė sistema: jei dabar pasaulinė WP dalis siekia 3,9 proc., tai 2018 m. ji sudarys 7 proc., tuo tarpu metinis augimo tempas sudarys 29 proc. (iOS atveju šis rodiklis sudarė 10,2 proc., Android – 10,7 proc.).

Kompanija Acer jau turėjo patirties, gaminant Windows Phone išmaniuosius telefonus. 2011 m. buvo išleistas Acer Allegro su operacine sistema Windows Phone 7.5. Tiesa, bendradarbiavimas su Microsoft šioje srityje tuomet ir baigėsi. Jei analitikų prognozės taps realybe, bus galima vėl kalbėti apie atgimstančius Acer ir programinės įrangos giganto santykius mobilioje rinkoje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)