Samsung nustojo sukčiauti su išmaniųjų telefonų testų rezultatais?  (0)

Praėjusiais metais paaiškėjo, kad kompanija Samsung (ir ne tik ji) specialiai padidina savo mobilių įrenginių procesorių taktinį dažnį populiariuose testuose, kad gautas rezultatas būtų kuo aukštesnis, nors realiuose užduotyse toks paspartinimas nebuvo naudojamas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis tik dabar ekspertai pastebėjo, kad pasirodžius atnaujinimui Android 4.4 KitKat, pastarasis sukčiavimo elementas buvo pašalintas. Bent jau tai aktualu išmaniųjų telefonų Galaxy S4 ir Galaxy Note 3 su naujausia Android versija atveju. Skandalas su testais gana smarkiai įaudrino IT leidinius, tačiau visa tai gana greitai buvo pamiršta: juk testai, galų gale, praktiškai jaudina absoliučią mažumą vartotojų. Ir apskritai tokie metodai yra sukčiavimas? Galbūt ir taip, tačiau retai kas perka išmanųjį telefoną, remdamasis tik spartos testų rezultatais.

Samsung niekada oficialiai nepripažino, kad procesoriaus taktinis dažnis testuose buvo dirbtinai didinamas. Tačiau kaip matyti iš puslapio Arstechnica žurnalistų atliktų testų (naudotas Geekbench), korėjiečių kompanija iš tikrųjų taip darė. Kartu galima matyti, kad tokia praktika prasidėjo po Android 4.3 Jelly Bean atnaujinimo pasirodymo.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)