Nauja bevielio įkrovimo technologija veikia 5 metrų atstumu (Video)  (4)

Norint įkrauti įrenginį be laido, šiandien jį reikia laikyti šalia energijos šaltinio, tačiau ir šie nėra labai galingi. Pakeisti situaciją ryžosi P. Korėjos KAIST instituto mokslininkai – jie sukūrė indukcinę bevielio įkrovimo įrangą, kuri gali veikti net 5 metrų atstumu, praneša puslapis Extremetech.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir indukcinės sistemos PMA ir Qi, naujasis sprendimas remiasi siųstuvo ir imtuvo ritėmis, tačiau čia naudojamas naujas mechanizmas CDRS (Dipole Coil Resonant System). Šis skirtas ištaisyti MIT specialistų sukurtos sistemos CMRS (Coupled Magnetic Resonance System) trūkumus. Pastaroji buvo pristatyta dar 2007 m., o energiją bevieliu būdu galėjo perduoti 2,1 metrų atstumu, tačiau atitinkama įranga buvo labai sunki ir neefektyvi.

Kūrėjai teigia, kad šiuo metu DCRS sistema geriausiai pasireikš, dirbant su Wi-Fi technologija. Kai tik vartotojas pasirodys Wi-Fi zonoje, jis ne tik gaus prieigą prie interneto, tačiau kartu galės įkrauti savo mobilų įrenginį. Belieka tikėtis, kad įrangos miniatiūrizacijos procesas ir komercinių produktų paruošimas neužtruks per ilgai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (4)