Kinijos valdžia ragina Windows XP iškeisti į Linux  (1)

Korporacija Microsoft pagaliau nutraukė Windows XP palaikymą, ir toks žingsnis labai daug reiškia Kinijai – čia absoliuti dauguma asmeninių kompiuterių naudoja būtent šią operacinę sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokių nepalankių įvykių akivaizdoje šalies valdžia nusprendė, kad būtent dabar yra puiki galimybė populiarinti nacionalinę Linux versiją, kuri anksčiau taip ir nesulaukė sėkmės vidaus rinkoje. Dabar valdžia ragina vartotojus atsisakyti pasenusių amerikietiškų sprendimų ir naudoti gimtinėje sukurtą programinę įrangą.

Anksčiau Kinijos valdžia bandė išpopuliarinti operacinę sistemą Linux Red Flag, tačiau ši iniciatyva greitai žlugo, o naujos programinės platformos kūrimas buvo nutrauktas. Taip pat žinomi Kinijos bandymai sukurti nacionalinę mobilią platformą Smartisan. Vis tik praėjo metai po šios iniciatyvos pradžios, o vartotojai ir toliau aktyviai naudoja tik Android ir iOS.

Priežastis, kodėl vos 1 proc. Kinijos gyventojų naudoja nacionalinę operacinę sistemą, labai paprasta: tiesiog nėra jai skirtų programėlių. Antra vertus, kinams skirtos Linux versijos kūrėjai dėl visko kaltina aparatinės įrangos gamintojus, kurie nenori išleisti kompiuterių su šia operacine sistema. Tokiu būdu, susiklostė savotiška pato pozicija: sistema yra, tačiau niekas jos nenori naudoti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(14)
(3)
(11)

Komentarai (1)