Microsoft publikavo MS DOS ir Word išeities kodus  (0)

Microsoft nusprendė padaryti vaikams malonų dalyką: kartu su Kompiuterinės istorijos muziejumi publikavo legendinės programinės įrangos – MS DOS ir Windows skirtos programos Word – išeities kodus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Publikacijoje, kuri pasirodė kompanijos oficialiame tinklaraštyje, Microsoft tyrimų padalinio vadovas Roy Levin parašė, kad kompanija leido muziejui publikuoti MS DOS 1.1 ir 2.0, taip pat Word for Windows 1.1a išeities kodus. Tai buvo padaryta tam, kad būtų galima padėti „ateities technikų kartoms, kad šios geriau suprastų asmeninių kompiuterių šaknis.“

Pirmoji MS DOS versija (kodinis pavadinimas – Chess) buvo sukurtas 1980 m. kompanijos IBM užsakykmu ir tapo oficialia jos kompiuterių operacine sistema. Windows skirtas Word pasirodė 1989 m., o po ketverių metų užėmė pusę tekstinių procesorių rinkos. Abi programos tapo ne tik Microsoft, tačiau ir visos kompiuterių industrijos sėkmės pagrindu.

Kompiuterinės istorijos muziejaus atstovai pabrėžė, jog šių dviejų programų kodas taps raktu, kuris leis suprasti, kaip programinė įranga iš primityvios tapo svarbiausia mūsų civilizacijos dalimi.

Galima priminti, kad praėjusiais metais muziejus publikavo garsaus grafinio redaktoriaus Photoshop išeities kodus.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)