Paprastas būdas pagaminti skraidantį šarvuotį (Video)  (0)

Ar jūsų išlankstyti popieriniai lėktuvėliai sminga žemėn vos paleisti? Tokiu atveju padėti gali netgi beprotiškiausio dizaino kūrinių skridimą užtikrinanti programinė įranga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nobuyuki Umetani iš Tokijo universiteto, Japonijoje, dirbdamas kartu su žinoma kompiuterinio dizaino firma Autodesk, sukūrė programą, pritaikančią aerodinamikos principus bet kokiai popierinio lėktuvėlio idėjai. Nubraižius lėktuvėlį kompiuteriu, programinė įranga brėžinį išanalizuoja ir paderina taip, kad jo svorio centras būtų tinkamoje vietoje. Be to, ji dar optimizuoja sparnų ir uodegos paviršiaus plotus, kad lėktuvas turėtų atitinkamą keliamąją jėgą – net jeigu jo forma primena komišką šarvuotį.

Kurdamas programos pagrindinį fizikinį modelį, Umetani su kolegomis atliko nuodugnius daugybės lėktuvėlių dizainų bandymus ir naudodami pavykusių ir nepavykusių dizainų vaizdo įrašus, ištreniravo dirbtinio intelekto programinę įrangą, kurios sparnų formos geriausiai tinka kiekvienam dizaino tipui.

Komanda darbą pateiks kasmetinėje kompiuterių grafikos konferencijoje, SIGGRAPH, kitą savaitę vyksiančioje Vancouveryje, Kanadoje. Programinę įrangą galima panaudoti ir plačiau: Umetani įsitikinęs, jog nėra priežasčių, kodėl nebūtų galima jos panaudoti sklandytuvų, galinčių pakelti ir žmogų kūrimui.


Paul Marks
New Scientist № 2981

(12)
(4)
(8)

Komentarai (0)