Mozilla išleido naują naršyklės versiją Firefox 33  (0)

Kompanija Mozilla ir toliau laikosi savo firminės naršyklės atnaujinimo grafiko, todėl vartotojai jau gali atsisiųsti versiją Firefox 33, rašoma oficialiame kūrėjų puslapyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoje Firefox versijoje vartotojai pamatys eilę naujovių. Visų pirma, atsirado kodekso H.264 palaikymas, nors visa tai aktualu tik WebRTC, o ne žymai video, kadangi jis nepalaiko formato „high profile“. Firefox 33 turėtų veikti greičiau, nei pirmtakai. Kūrėjai optimizavo JavaScricpt eilučių saugojimą ir apdorojimą, todėl padidėja ne tik produktyvumo lygis, tačiau kartu sumažėja atminties sunaudojimas.

Windows skirtoje naršyklės versijoje pagal nutylėjimą aktyvuota daugelio srautų vizualizacijos apdorojimo technologija OMTC (Off Main Thread Compositing), kuri leidžia paspartinti interneto puslapių atvaizdavimą.

Kitos naujovės turėtų pagerinti kasdienį naršyklės naudojimą. Patobulintas darbas su adresų laukeliu, įvedant paieškos užklausas per Firefox pradžios puslapį (about:home) ir naują kortelę (about:newtab), vartotojai pamatys pasufleravimus, kaip tai galima matyti eilėje paieškos sistemų (Google, Bing ir t.t.).

Padidintas sesijų atstatymo stabilumas, realizuota galimybė prisijungti prie HTTP Proxy, naudojant saugų protokolą HTTPS.

Iš kitų naujovių galima paminėti atnaujintą CSP (Content Security Policy), palaikoma trečių šalių įdiegtų nustatymų pašalinimo galimybė, pašalinta funkcija „JavaScript Debugger“ (vietoj jos – Debugger API), pridėta taisyklė „@counter-style“ iš CSS3 Counter Styles, įdiegta sąsaja DOMMatrix. Taip pat yra naujovių, skirtų programinės įrangos kūrėjams.

Atsisiųsti Mozilla Firefox 33 galima iš oficialaus puslapio.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(1)
(10)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: