10 dalykų, kurie nepatinka „Google“ darbuotojams  (1)

Daug kam atrodo, kad dirbti „Google“ yra tikra svajonė. Tačiau įmonės darbuotojai patenkinti toli gražu ne viskuo. Paklausti, kas jiems nepatinka, buvę ir esami kompanijos darbuotojai nutarė atvirai išdėti viską, ką galvoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paaiškėjo, kad „Google“ anaiptol ne darbuotojų rojus. Ir net geros algos, nemokamas maistas, žaidimai ir galimybės pasivažinėti dviračiais aplink biurą tų trūkumų neatstoja.

Štai pagrindinės „Google“ ydos, kurias „Business Insider“ nurodė buvę ir esami įmonės darbuotojai.

„Google“ dirba tik pačius geriausius pasaulio universitetus baigę žmonės ir net paprasčiausius darbus atlieka tikri genijai. Todėl norint sužibėti „Google“ reikia būti ne šiaip talentingam, o taleningiausių talentingiausiam. Kvailių, kuriuos galėtum aplenkti, čia tiesiog mažai.

Rūpi tik skaičiai


„Google“ vertina tik tuos darbus, kurie gali būti apibūdinami skaičiais. Bet koks patobulinimas, kuris negali būti atpindėtas metrikoje, yra laikomas nebūtinu. Patogumas naudotojui, trikių šalinimas? Niekam tai nerūpi. Jei negalėsi savo darbo išmatuoti, verčiau nė nepradėk. Be to, bet koks projektas „Google“ gali būti nutrauktas bet kuroje stadijoje, jei tik nusprendžiama, kad naujovė vis dėlto per daug rizikinga.

Laisvas laikas? Tokio nėra


Darbas ir laisvalaikis? Koks laisvalaikis. Visos darbovietės teikiamos privilegijos yra tik apgaulė. Taip stengiamasi darbuotojus išlaikyti darbe ir išspausti maksimalų produktyvumą. Dirbdamas „Google“ nesu sutikęs nė vieno žmogaus, kuris iš tikrųjų nedirbtų savaitgaliais ar vakarais. Netgi tokio, kuris iš tikrųjų atostogautų. Žinoma, vadovai nepasakys, kad turi dirbti po darbo valandų, tačiau sukuriama tokia atmosfera, kad kitaip tiesiog neišeina.

Jokių atvirų pokalbių


„Google“ gal ir bando sukurti įvaizdį, kad visi darbuotojai yra draugai. Bet taip tikrai nėra. Dirbdamas „Google“ niekada niekuo negali pasitikėti. Atviriems pokalbiams čia tikrai ne vieta. Net apie darbą negalima normaliai atvirai padiskutuoti. Klausomasi nebent tų, kurie patys „Google“ nedirba.

Visi vienodi


„Google“ samdo tik vieno tipo darbuotojus. Čia visi baigę tas pačias mokyklas, tuos pačius universitetus, visi labai pozityvūs, mėgsta tą patį ir pasaulį mato taip pat. Per trejus metus kompanijoje sutikau šimtą žmonių, kurie užsiėmė triatlonu, bet tik keli iš jų buvo tikrai įdomūs žmonės.

Neužrašytų pažadų nevykdo


Jeigu siekiate dirbti „Google“, būtinai pasirūpinkite, kad visi įmonės pažadai jums būtų fiksuoti raštu. „Google mėgsta daug prižadėti, tačiau vykdo tik tuos pažadus, kurie parašyti raštu.

Per maža vietos


„Google“ biuras milžiniškas, tačiau vietos visiems jame nėra. Todėl visi dirba susispaudę po tris ar keturis kabinetuose, o ir atvirose vietose, virtuvėlėse, poilsio zonojo ramios vietelės pabūti tik su savimi ir pamąstyti tiesiog nėra.

Priekabumas prie smulkmenų


„Google“ darbuotojai jausis tokie svarbūs, kad kabinėsis prie menkiausių smulkmenų. Štai įmonės biure Ciuriche įrengtame poilsio kambarėlyje su akvariumais ir masažo kėdėmis šias netrukus teko išmesti lauk. Ir tik dėl to, kad apie šimtas darbuotojų pasipiktino, kad kėdės kelia per didelį triukšmą ir trukdo įmigti.

Vaikų darželis


„Google“ darbuotojai skundžiasi, kad įmonėje sukurta atmosfera verčia juos amžinai likti vaikais. Visi tie žaisliukai, žaidimai ir pramogos neduoda žmogui pradėti gyventi normalaus suaugusiojo gyvenimo.

Lėta milžiniška mašina


Jei nesukuri kažko yaptingai tobulo, „Google“ visada jausiesi tik didelės mašinos mažas sraigtelis. Beje, net ir sugalvojus ką nors kokybiškai naujo teks pavargti, kol įtikinsi didžiulę ir lėtą „Google“ mašiną imtis tavo sumanymo.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(61)
(9)
(52)

Komentarai (1)