Ir vėl pro šalį: Rusija bandė pasisavinti amerikiečių sukurtą ultragarsinį lėktuvą (Video)  (2)

Rusiją valdančio režimo propagandistai toliau kurpia paistalus, kuriems demaskuoti užtenka „Google“ paieškos. Praėjusią savaitę buvo paskelbta, kad rusų inžinieriai „sukūrė“ ultragarsinį orlaivį, kuris iš tikrųjų priklauso amerikiečiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 8 dieną Rusijos televizija „Ren TV“ savo laidoje „Karinės paslaptys“ paskelbė, kad Rusijos inžinieriai sukūrė naują slaptą ginklą, kuris sutriuškins bet kokią amerikiečių priešlėktuvinę gynybą.

Laidoje teigiama, kad naujasis lėktuvas vadinamas Ju-71. Esą jis gali skraidyti zigzagais ir pasiekti 10 tūkst. kilometrų per valandą greitį.

Gynybos temas nagrinėjantis žurnalistas Audrius Bačiulis savo „Facebook“ paskyroje pastebėjo, kad toks lėktuvas išties egzistuoja. Tačiau aparatą sukūrė ne Rusijos inžinieriai ir jis priklauso ne Kremliaus armijai.

Rusijos televizija parodė 2015 metų birželio mėnesį JAV karinių oro pajėgų pristatytą bepilotį ultragarsinį orlaivį „Boeing X-51“, kuris iš Niujorko į Londoną galės nuskristi per valandą.

Per bandymus vasarą lėktuvas dangų skrodė apie šešias minutes ir įveikė apie 370 kilometrus. Tai – ilgiausias tokio ultragarsinio orlaivio skrydis.

Tačiau amerikiečių tikslai – daug ambicingesni. Siekiama, kad orlaivis skrietų daugiau nei 6,4 tūkst. kilometrų per valandą greičiu.

Pentagono mokslinių tyrimų centras DARPA skelbė, kad ultragarsinis lėktuvas „Boeing X-51“ bus pradėtas gaminti 2023 metais. Išskirtinis orlaivis yra tik dalis šiuo metu JAV KOP kuriamos ultragarsinių ginklų sistemos.

Projekto esmė – sukurti tokius raketinius ginklus, kurie mažiau nei per valandą galėtų sunaikinti taikinius bet kurioje pasaulio vietoje.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(47)
(9)
(38)

Komentarai (2)