Tyrimo išvados: kas penktas darbuotojas parduotų savo darbo elektroninio pašto slaptažodį  (0)

Kompiuterinio saugumo paslaugas teikianti įmonė „SailPoint“ paskelbė, nepriklausomos tyrimų bendrovės „Vanson Bourne“, jų užsakymu atlikto tyrimo rezultatus, kurie darbdavių nepradžiugins.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimo organizatoriai apklausė 1000 didelių įmonių (su daugiau nei 1000 darbuotojų) samdomų specialistų, dirbančių finansų, informacinių technologijų, gamybos, statybos, mažmeninės prekybos, paslaugų, sveikatos priežiūros, energetikos ir kitose srityse.

Tyrimas buvo atliekamas Australijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Nyderlandų, JAV ir Prancūzijos įmonėse.

Gauti rezultatai parodė, jog 65 proc. apklaustųjų aplikacijose naudoja tuos pačius slaptažodžius, be to 32 proc. respondentų dalijasi jais su savo kolegomis.

Liūdniausia yra tai, kad net 20 proc. samdomų darbuotojų yra pasirengę parduoti savo slaptažodį, o 44 proc. iš jų tai padarytų už mažiau nei 1000 JAV dolerių.

Įdomu tai, kad 84 proc. respondentų yra susirūpinę dėl to, kad darbdavio turimi jų asmeniniai duomenys gali patekti pašaliniams asmenims.

Daugiau nei 40 proc. darbuotojų, nebūdami darbe, gali prisijungti prie savo įmonės profilių, o 26 proc. turi galimybę į debesų paslaugas įkelti konfidencialią informaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(5)
(3)
(2)

Komentarai (0)