Kinijos turgelio stebuklai: „Livenfan S1“ - ieškantiems ypač mobilaus, bet įkandamos kainos nešiojamo kompiuterio  ()

Kinų sugebėjimu gaminti pigią, tačiau gana kokybišką elektroniką tikriausiai nesuabejos nei vienas. Tačiau apsiriboti vien tik biudžetine produkcija yra nepraktiška, ypač kai kinai jau turi visus reikiamus įgūdžius ir rimtesnių produktų gamybai. Įvertinus ir nuolatos augantį kinų apetitą, visiškai nekeista, jog šios šalies gamintojai vien biudžetinės klasės elektronikos gamyba jau nėra patenkinti ir vis dažniau potencialiam pirkėjui siūlo įsigyti aukštesnės klasės, tačiau gerokai brangesnę kinišką produkciją nei buvo įprasta anksčiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš tokių pavyzdžių - nešiojamas kompiuteris „Livenfan S1“, Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ šiuo metu kainuojantis beveik 665 JAV dolerius. Turbūt įpratę prie tradicinių „Kinijos turgelio“ kainų šį kartą nustebsite – kuo gi šis gaminys toks įpatingas? Tačiau šiuo atveju vien tik kaina pasako dar ne viską – pirmiausia pažiūrėkime į šio nešiojamo kompiuterio techninę dalį, jo išvaizdą ir tada nauju žvilgsniu įvertinkime jo vertę.

Vos tik pamačius „Livenfan S1“ į akis, žinoma, krenta šiuo metu itin populiarios auksinės spalvos korpusas. Kinai šį kartą taip pat akcentuoja ir geras šio nešiojamo kompiuterio mobilumo savybes: „Livenfan S1“ sveria vos 1,15 kilogramo, o šio nešiojamo kompiuterio storis taip pat stebina -  neviršija net 1,40 centimetro.

Tuo tarpu techninė „Livenfan S1“ dalis taip pat nenuvilia, nes šis 13,3 colių įstrižainės nešiojamas kompiuteris yra aprūpintas dviejų branduolių „Intel Core 5Y10C“ centriniu procesoriumi, „Intel HD Graphics 5300“ vaizdo pokšte, 8 GB operatyviąją RAM atmintine, 256 GB talpos SSD tipo disku bei iš kitos kiniškos produkcijos, žinoma, labiausiai išsiskiria dėl IPS technologijos 2K raiškos ekrano (2560 x 1440).

Svarbu atkreipti dėmesį ir į tai, kad nešiojamas kompiuteris „Livenfan S1“ yra parduodamas su iš anksto įdiegta „Windows 10“ operacine sistema. Be to, jame taip pat yra integruota su 4K raiška suderinama HDMI vaizdo išvestis, o geras duomenų perdavimo greitis yra pasiekiamas dėl kompiuteryje integruotos naujojo USB-C standarto jungties.

Galiausiai būtina paminėti ir šiame nešiojamame kompiuteryje integruotus 802.11ac WiFi ir Bluetooth 4.0 ryšio modulius, USB 2.0 ir USB 3.0 standarto jungtis, talpią 4800 mAh bateriją bei vaizdo pokalbiams skirtą 1,3 megapikselių vaizdo kamerą.

Nors „Livenfan S1“ nėra aukštosios klasės nešiojamas kompiuteris, bet ir paprastu biudžetiniu kompiuteriu jo nepavadinsi. Tad tai labai įdomus tarpinis variantas tiems, kas ieško mobilaus ir pakankamai našaus kompiuterio, tačiau nėra nusiteikę mokėti gerokai brangiau už analogiškus „Samsung“, „ASUS“ ar „Apple“ gaminius..

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(3)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: