Kinijos turgelio stebuklai: turbūt visus kainų rekordus mušantis fizinio aktyvumo asistentas bei išmanusis laikrodis  (5)

Fiziniai aktyvumo asistentai bei išmanieji laikrodžiai – prabangūs aksesuarai, kurie kol kas yra įperkami tikrai ne kiekvienam. Vis dėlto situacija šiuo metu rinkoje sparčiai keičiasi, kadangi tokios produkcijos gamyba bei platinimu taip pat labai susidomėjo ir vietiniai Kinijos gamintojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad ir kaip tai neįtikėtinai skambės, bet fizinį aktyvumo asistentą „CUBOT V1“ Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ šiuo metu galima įsigyti vos už 12 JAV dolerių. Ir nors kaina šiuo atveju yra itin kukli, apie „CUBOT V1“ funkcionalumą to tikrai nepasakysi. Šis fizinis aktyvumo asistentas fiksuoja nueitus žingsnius, atstumą, seką miego kokybę, informuoja apie įeinančius skambučius ir žinutes.

Jis taip pat turi lietimui jautrų OLED ekraną, yra suderinamas tiek su „Android“, tiek su „iOS“ operacine sistema, o kas svarbiausia gali pasigirti ir iki 30 dienų budėjimo režime laikančia baterija. Ir jeigu toks funkcionalumas 10 JAV dolerių išlaidoms neįtikina, galima pridėti dar ir tai, kad šis fizinis aktyvumo asistentas yra atsparus vandeniui (IP65).

Tuo tarpu ieškantiems ko nors daugiau „Gearbest“ elektroninėje parduotuvėje už 48 JAV dolerius siūloma įsigyti išmaniųjų laikrodį „SMA - R Dual“. Pastarasis turi 1,3 colio lietimui jautrų IPS technologijos ekraną, 128 MB operatyviąją RAM atmintinę ir taip pat gali pasigirti iki 5 dienų laikančia baterija.

Svarbu pabrėžti dar ir tai, kad „SMA - R Dual“ yra suderinamas tiek su „Android“, tiek su „iOS“ operacinėmis sistemomis, o savo funkcionalumu tikrai niekuo nenusileidžia net ir gerai žinomų gamintojų išmaniesiems laikrodžiams. Be nueitų žingsnių ar atstumo, „SMA - R Dual“ dar fiksuoja miego kokybę, praneša ir leidžia atsiliepti į skambučius, padeda nuotoliniu būdu valdyti išmaniojo telefono kamerą ir muzikos grotuvą, o kas svarbiausia taip pat registruoja pulsą. Prie to paties dar galima pridėti ir tai, kad „SMA - R Dual“ turi balso valdymo komandas, o esant reikalui netgi gali būti valdomas rankų gestais.

Nors kinai savo mažomis kainomis stebina jau ne pirmus metus, tačiau fizinių aktyvumo asistentų ir išmaniųjų laikrodžių rinkoje taikoma kainodara tiesiog gali šokiruoti, kadangi analogiškus produktus žinomi rinkos žaidėjai šiuo metu pardavinėja penkis ar net dešimt kartų brangiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(40)
(5)
(35)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: