Net ir olandai spokso išsižioję, kai pirmą kartą pamato lopifitą: „kas čia per... daiktas?“ (Video)  (1)

2014-aisiais pirmą kartą į Olandijos gatves išriedėjo naujai išrastas dviratis, iki šiol stebinantis įvairiausių dviračių mačiusius olandus, – lopifitas. Ši transporto priemonė yra paspirtuko, elektrinio dviračio ir bėgimo takelio mišinys, o norint pajudėti iš vietos reikia jį ne minti, kaip įprastą dviratį, o eiti specialiu takeliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šis dviratis yra pranašesnis nei paprastas pasivaikščiojimas, nes juo galima įveikti ilgesnius nuotolius. Tai dviratis, todėl juda greičiau – iki 25 km per valandą. Be to, tai daug smagiau, nei eiti pėsčiomis“, – aiškina neįprastos transporto priemonės rinkodaros vadovas Robas van Ooijenas.

Pirmieji tokie dviračiai į gatves išriedėjo 2014-aisiais, o šiandien jie sėkmingai skinasi kelią tarptautinėje rinkoje – tokių dviračių sparčiai daugėja Europoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Pietų Amerikoje. Gamintojai prisipažįsta, kad jiems sunku patenkinti didžiulį šios transporto priemonės poreikį.

Lopifitu naudotis nėra labai sudėtinga – tereikia šiek tiek praktikos. Pasak atlikto tyrimo, 30 proc. pradedančiųjų iškart sėkmingai nuvažiuoja, 10-čiai procentų sunkiai pavyksta įvaldyti šią transporto priemonę, o likusiems 60-čiai proc. reikia kelių minučių prie jo priprasti.

Plačiau – LRT KULTŪROS laidoje „Euromaxx“ nuo 15 min.:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(12)
(2)
(10)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: