Pristatytas galingiausias „Android“ išmanusis telefonas  (4)

„Huawei“ kompanija pristatė flagmaną „Mate 9“, kuris tapo pirmuoju išmaniuoju telefonu, veikiančiu pažangaus „Kirin 960“ procesoriaus pagrindu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Huawei“ teigimu, „Kirin 960“ šiai dienai yra sparčiausias procesorius, koks tik naudojamas „Android“ įrenginiuose. „Huawei Mate 9“ gavo visiškai naują dvigubą kamerą, sukurtą bendradarbiaujant su „Leica“ kompanija.

Nuo praeitų metų „Mate 8“ modelio naujiena paveldėjo tik geriausius dalykus: metalinį korpusą ir didelį 5,9 colio ekraną su labai plonais rėmeliais. Europoje telefonas bus parduodamas už 699 eurus.

Naujasis flagmanas yra neabejotinai vienas ryškiausių šių metų išmaniųjų telefonų.

Sparčiausias procesorius „Android“ pasaulyje

Naujasis procesorius „Kirin 960“ apima keturis galingus „Artemis“ branduolius, veikiančius 2,4 GHz dažniu „Cortex Cortex-A73“ branduolius ir keturis 1,8 GHz dažnio branduolius. Už grafinį našumą telefone atsako vaizdo plokštė „Mali-G71 MP8“, kuri, lyginant su „Mali-T880“, yra  50% galingesnė ir pasižymi 20% didesniu energijos efektyvumu.

Operatyviosios atminties talpa čia yra 4 GB. Tiek pilnai pakanka sklandžiam didelio kiekio programėlių fone veikimui, todėl kiekvieną kartą laukti, kol įsijungs neseniai naudojama programa ar žaidimas, tikrai nereikės.

Dviguba kamera su „Leica“ logotipu

Vokietijoje įvykusi „Huawei Mate 9“ premjera tikrai neatsitiktinė. „Huawei“ vėl bendradarbiaudama su „Leica“ kompanija pasiūlė patobulintą dvigubą kamerą, tik šįkart pritaikyti skirtingų matricų lęšiai. RGB fiksuojantis spalvas turi 12 Mpix raišką, o monochromatinis – 20 Mpix matricą. Žinoma, nepritrūko čia OIS, PDAF ir dvigubos LED blykstės. Taip pat yra hibridinio priartinimo funkcija. Šviesos diafragma abiejuose objektyvuose siekia f/2.2, tačiau „Huawei“ teigimu, dviejų lęšių dėka naktį užfiksuotos nuotraukos bus tikrai labai kokybiškos. Fazinis automatinis fokusavimas padeda telefonui suteikti kadruose esantiems objektams ryškumo, o lazerinis automatinis fokusavimas – užfiksuoti vaizdus stambiu planu.

EMUI 5.0 ir „Android 7.0 Nougat“

„Huawei Mate 9“ pristatytas su nauja gamintojo sąsaja „EMUI 5.0“, kuri veikia „Android 7.0 Nougat“ pagrindu. Reikėtų pažymėti tai, kad visų pirma, čia suprastinta prieiga prie atskirų funkcijų. Pasak „Huawei“, priega prie pusės funkcijų realizuojama dviem ekrano bakstelėjimais, ir prie 90% maksimaliai trims.

Baterija su „SuperCharge“ technologija

„Huawei Mate 9“ debiutuoja su „SuperCharge“ technologija. Gamintojo teigimu, jau po 20 minučių įkrovimo baterijos turėtų pakakti visos dienos naudojimui. Pritaikytos papildomos apsaugos, kurios turėtų  užtikrinti tinkamą baterijos veikimą ir saugoti ją nuo pažeidimų. Vidutiniškai „Mate 9“ baterija turėtų leisti naudotis įrenginiu dvi dienas be įkrovimo net ir paleidžiant žaidimus.

Techninė „Huawei Mate 9“ specifikacija

  • 5,9 colio full HD (1080 x 1920 pikselių) ekranas
  • 8 branduolių procesorius „Kirin 960“ir GPU „Mali G71“
  • 4 GB LPDDR4 tipo RAM
  • 64 GB flash UFS 2.1 atmintis
  • microSD atminties kortelių skaitytuvas
  • 8 Mpix f/1.9 priekinė kamera
  • Dviguba kamera (12 + 20 Mpix) su „Leica“ logotipu
  • 4000 mAh talpos baterija su „SuperCharge“
  • Wi-Fi 802.11ac
  • Bluetooth 4.2
  • modemas 4G/LTE kat.12
  • dual SIM
  • USB C jungtis
  • pirštų atspaudų skaitytuvas
  • 190 g
  • Android 7.0 Nougat su „EMUI 5.0“ sąsaja

„Huawei Mate 9 Porsche Design“

Flagmano pristatymo metu „Huawei“ taip pat pasigyrė pirmuoju išmaniuoju telefonu su ilgesnėse kraštinėse lenktu ekranu.

Šiuo atveju kalba apie „Mate 9 Porsche Design“ modelį su 5,5 colio AMOLED ekranu. Deja, mūsų šalyje šis įrenginys nebus prieinamas. „Huawei Mate 9 Porsche Design“ atsiras „Porsche“ salonuose, o jo kaina Europoje sieks 1395 eurus.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(25)
(6)
(19)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: