Sukurtas 5 sekundžių trukmės filmukas, kurį paleidus „iPhone“ telefone, pastarasis iš karto numiršta (Video)  (2)

„Apple“ telefonų „iPhone“ savininkai raginami pasisaugoti – internete plinta 5 sekundžių trukmės filmukas, kurį peržiūrėjus įrenginys užstringa. Vienintelis būdas jį atgaivinti – priverstinis perkrovimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią „iOS“ operacinės sistemos spragą šią savaitę aptiko svetainės „Reddit“ nariai. Įjungus 5 sekundžių trukmės .MP4 formato filmuką ir jį peržiūrėjus, telefonas pradeda veikti lėčiau, o po kurio laiko galutinai užstringa ir nereaguoja į jokias komandas.

„The Verge“ paleido šį filmuką keliuose „iPhone“ telefonuose, kuriuose veikė naujausia „iOS 10.1“ bei bandomoji „iOS 10.2“ operacinės sistemos versija, ir visais atvejais telefonai užstrigo.

„Panašu, kad šis vaizdo įrašas yra sugadintas – jis aktyvuoja pasikartojančią grandinę, dėl kurios „iPhone“ užstringa praėjus maždaug 10 sekundžių po peržiūros“, – nurodo tinklalapis.

Atgaivinti telefoną įmanoma tik jį priverstinai perkraunant – tai galima atlikti vienu metu ilgai spaudžiant pagrindinį ir įjungimo mygtukus. Telefonui persikrovus, jis turėtų veikti kaip įprasta.

Tai jau ne pirmas kartas, kai aptinkama „iPhone“ spraga, kuri vartotojams nesukelia įtarimų, bet gali pakenkti ar net sugadinti įrenginį. Pavyzdžiui, šių metų pradžioje paaiškėjo, kad pakeitus telefono sistemos datą į 1970-ųjų sausio 1 d. įrenginys mirtinai užstringa ir tampa nebenaudojamas – jo „prikelti“ neįmanoma net atlikus priverstinį perkrovimą.

Prieš daugiau nei metus atskleista kita „iOS“ klaida, dėl kurios nusiuntus tam tikrą SMS žinutę į „iPhone“ telefoną įrenginys priverstinai persikrauna, o kai kuriais atvejais net sugenda.

Telefoną strigdančio vaizdo įrašo nuorodos dėl savaime suprantamų priežasčių neskelbiame, tačiau siūlome pasižiūrėti, kaip ši spraga veikia:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(24)
(7)
(17)

Komentarai (2)