Klaipėda gaus SGD tanklaivį: tokio tipo laivas bus pirmasis visame pasaulyje  (6)

Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) paskirstymo stočiai skirtas 7 500 kub. m tanklaivis bus pagamintas 2018-ųjų vasarą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laivą statys Pietų Korėjos įmonė "Hyundai Mipo Dockyard", skelbia portalas "LNG world shipping". Jam šią naujieną patvirtino bendrovė "Germany's Schulte Group", iš kurios minėtąjį laivą nuomosis kita Vokietijos įmonė - "Bomin Linde".

Su pastarąją ketinimų protokolą yra pasirašiusi Klaipėdos SGD terminalo operatorė AB "Klaipėdos nafta", šiuo metu savo teritorijoje statanti ir SGD paskirstymo stotį. Rugsėjo gale skelbta, kad "Klaipėdos naftos" antrinė bendrovė UAB "SGD logistika" pasirašė pakeitimus bendradarbiavimo sutartyje su partneriu "Bomin Linde LNG GmbH &Co."

Kompanijos sutarė dėl atnaujintų sąlygų bendrai eksploatuoti SGD dujovežį. "SGD logistika" priklausys 10 proc., o "Bomin Linde" - 90 proc. įstatinio kapitalo. Skelbta, kad šios įmonės nuomos pagrindu valdomas SGD dujovežis aprūpins SGD degalais "Bomin Linde LNG GmbH &Co. KG" klientus jūroje ir Klaipėdos uoste, transportuos SGD į terminalus Šiaurės ir Baltijos jūrose.

Pasak "Klaipėdos naftos" Komunikacijos vadovės Indrės Milinienės, kol kas detalesnių susitarimų su vokiečiais dar nėra. Skelbiama, kad minėtasis tanklaivis bus pirmasis tokio tipo ledo klasės laivas. "Germany's Schulte Group" neatskleidžia laivo statybos kainos, tik mini, kad laivas užsakomas lygiomis dalimis kartu su strateginiu partneriu "Babcock Group". "Hyundai" yra pastačiusi ir Klaipėdos SGD terminalo laivą "Independence".

"Bomin Linde" atstovai pernai "Vakarų ekspresui" yra tvirtinę, kad Klaipėda turi galimybių tapti regioniniu SGD paskirstymo centru. Tada planuota, kad bunkeriavimo laivo talpa galėtų būti apie 6,5 tūkst. kubų, jis į Klaipėdą turėtų atplaukti 2017-aisiais.

Pasak I. Milinienės, šiuo metu jau vyksta SGD paskirstymo stoties statybos. Pirmąjį jų etapą numatoma baigti jau 2017-ųjų birželį. Šio etapo metu numatoma įrengti penkias po 1 tūkst. kub. m talpos SGD talpyklas, dvi autocisternų pripylimo aikštelės, taip pat SGD pripildymo į mažos apimties SGD laivus bei kitą reikalingą infrastruktūrą.

Antruoju projekto etapu numatoma padidinti SGD talpyklų parką nuo 5 iki 10 tūkst. kub. m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(54)
(3)
(51)

Komentarai (6)