Kinijos turgelio stebuklai: „GoPRo“ žudikas - veiksmo kamera „YI 4K“ turi identiškus parametrus, bet yra dvigubai pigesnė (Video)  ()

Veiksmo kameros kol kas vis dar išlieka pakankamai nauja pramoga, kuri daugumai asocijuojasi su prekiniu ženklu „GoPro“. Vis dėlto situacija šiame rinkos segmente šiuo metu pakankamai greitai keičiasi. Kitaip sakant, nors „GoPro“ kol kas išlieka bene geriausiai žinomu veiksmo kamerų gamintoju, tačiau kinai iš pastarosios bendrovės pamažu atsirėžia vis didesnę rinkos dalį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, bendrovės „YI Technology“ veiksmo kamera „YI 4K“ savo techninėmis galimybėmis be jokių išlygų gali lygiuotis su šiuo metu rinkoje vis dar itin populiaria veiksmo kamera „GoPro HERO4 Black“. O įdomiausia yra tai, kad Kinijoje „YI 4K“ šiuo metu yra parduodama bent du kartus pigiau nei Lietuvoje tektų sumokėti už „GoPro HERO4 Black“, t. y. už maždaug 180 eurų.

Kaip jau galima suprasti iš „YI 4K“ pavadinimo, ši veiksmo kamera geba filmuoti vaizdo įrašus 4K raiška (3840 x 2160) 30 kadrų per sekundę (FPS) sparta. Tuo tarpu vaizdo įrašus fiksuojant 720P raiška (1280 x 720) yra garantuojama net 240 FPS sparta, kas be jokios abejonės itin praverčia tiems, kurie mažiausias smulkmenas mėgsta užfiksuoti ir analizuoti sulėtintuose (angl. slow motion) vaizdo įrašuose. Šiuo atveju svarbu nepamiršti ir „YI 4K“ įmontuoto „Sony IMX377“ jutiklio, kadangi būtent pastarasis šią veiksmo kamerą leidžia panaudoti ir kaip įprastą 12 megapikselių fotoaparatą.

Kinijoje „YI 4K“ taip pat yra itin teigiamai vertinama už 1400 mAh talpos bateriją bei integruotą universalų „Broadcom BCM43340“ ryšio modulį. Pasak gamintojo, minėtosios baterijos talpos pilnai pakanka, kad „YI 4K“ be įkrovos būtų galima naudoti net iki dviejų valandų trunkančiam vaizdo įrašui 4K raiška įrašyti. Tuo tarpu „Broadcom BCM43340“ ryšio modulis nepalieka abejingų todėl, nes jo integracija leidžia „YI 4K“ prijungti ne tik prie Bluetooth, bet ir prie 2,4 GHz bei 5 GHz dažnio WiFi tinklų.

Galiausiai reikia nepamiršti ir to, kad ši veiksmo kamera iš kitų išsiskiria integruotu naujos kartos centriniu procesoriumi „Ambarella A9SE“, 6 ašių vaizdo stabilizavimo mechanizmu bei 2,19 colių (16:9) lietimui jautriu 640 x 360 taškų raiškos ekranu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(29)
(4)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: