Įdomybės iš Kinijos: labai pigus belaidžio įkrovimo rinkinys suteikia patogumo darbo vietai  (1)

Belaidis įkrovimas yra patogus būdas įkrauti telefono bateriją, kuriuo pasižymi daugelis naujų išmaniųjų telefonų. Kartais ši funkcija pateikiama kaip didelis įrenginio privalumas, naudotojui suteikiantis daug patogumo - juk baterijos išsikrauna taip greitai. Tačiau jūsų turimą išmanųjį telefoną taip atnaujinti galima neįtikėtinai pigiai: nustebsite sužinoję, kiek kainuoja belaidžio įkrovimo modulis ir stotelė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Belaidis įkrovimas yra labai patogus, nes telefonu galima įprastai naudotis - jį pakelti, naršyti internete, atsiliepti į skambučius ir taip toliau - o paskui vėl padėti ant įkrovimo stotelės. Nevaržo jokie laidai. Todėl belaidžio įkrovimo stotelę labai patogu turėti darbo vietoje ir tiesiog išsiugdyti įprotį telefoną ant jos laikyti nuolat.

Tai - vienas iš tų patogumų, kuriuos įvertina tik juos naudojantys. Tačiau telefonų gamintojai neturėtų per daug didžiuotis šia galimybe, nes ir senesni telefonai gali ją įgyti labai pigiai. Tam tereikia paprasto rinkinio iš Kinijos - belaidžio įkrovimo modulio ir stotelės. Jiems įdiegti nereikia jokių specialių žinių ar įrangos.

Rinkinį sudaro įkrovimo stotelė, ant kurios padėtas įrenginys ir kraunasi, ir plonas įkrovimo modulis su „micro USB“ jungtimi. Veikimo principas yra palyginti paprastas - tarp modulyje ir stotelėje esančių vijų sudaromas elektromagnetinis laukas, kuris modulyje generuoja elektros energiją, kuri ir įkrauna telefono bateriją. Tai, beje, nėra vien išmaniesiems įrenginiams sukurtas procesas - jį naudoja ir kai kurie pramoniniai įrenginiai, ir elektriniai autobusai, ir taip toliau.

Tereikia prijungti modulį prie įrenginio „micro USB“ lizdo, patį modulį paslėpti po galiniu dangteliu, o stotelę prijungti prie maitinimo šaltinio. Nedidelis apskritas prietaisas gali visada gulėti prie jūsų kompiuterio ar kitos vietos, kurioje praleidžiate nemažai laiko, kad išmanusis telefonas būtų visada pilnai įkrautas ir paruoštas naudojimui be jokių laidų ar kitų kliūčių.

Žinoma, viena kliūtis yra - įrenginio „micro USB“ lizdas bus visada užimtas. Tačiau daugelis žmonių jį ir naudoja tik telefono baterijai įkrauti. Kai kurie naudotojai pastebi, kad belaidis įkrovimas yra lėtesnis nei įprastas. Galiausiai, kiti pamiršta telefoną laikyti būtent ant įkrovimo stotelės, tačiau šį įprotį nėra taip jau sunku išsiugdyti.

Juolab, kad belaidį įkrovimą galima nebrangiai išbandyti ir, jei nepatiks, pamiršti. Nuotraukose vaizduojamas belaidžio įkrovimo rinkinys kainuoja vos €3,55. Prieš perkant būtina pasitikrinti išmanųjį telefoną - reikia įsitikinti, kokia kryptimi įrenginyje sumontuotas „micro USB“ lizdas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(8)
(-3)

Komentarai (1)