„Xiaomi Mi Robot Vacuum“: robotas siurblys, kuris nušluosto nosį garsiausiems konkurentams - tylus variklis, efektyvus darbas ir trys procesoriai (Aprašymas, Apžvalgų suvestinė, Video)  ()

„Xiaomi Mi Robot Vacuum“ tai pirmos kartos kompanijos flagmanas (antrosios kartos vadinasi „roborock S50“) ir vienas populiariausių bei galingiausių siurblių robotų iki 300€, skirtas grindų siurbimui sausuoju būdu mažoms, vidutinėms ir didelėms patalpoms. Valo efektyviau nei bet koks pigesnis robotas vien dėl gebėjimo sudaryti virtualų patalpos žemėlapį, o siurbimo jėga prilygsta kelis kartus brangesniems analogams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai: „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ specifikacijos

  • Galia: elektrinė galia – 55 W; 1800PA siurbimo galia, susiurbia nuo dulkių iki kruopų ir mažų akmenukų
  • Režimai: 3 siurbimo režimai - Power, Standart, Quiet
  • Virtualus patalpų žemėlapis: yra;  Localization and Mapping (SLAM) algoritmas lazerio pagalba sudaro virtualų patalpos žemėlapį, suplanuoja maršrutą ir sugeba atsiminti išvalytą plotą, tad niekad vieno valymo metu nesiurba tos pačios vietos 2 kartus. Tai stipriai sutrumpina siurbimo laiką, prailgina baterijos tarnavimo ir viso siurblio eksplotacijos laiką.
  • Garsas: 68-70 dB Power režimu, 64 dB Standard režimu ir 61 dB in Quiet režimu.
  • Filtras: plaunamas Hepa filtras.
  • Apsaugos: Naudoja net 12 jutiklių erdvei atpažinti - jie neleidžia įrenginiui atsitrenkti į sieną ar baldus
  • Dulkių dėžutės talpa: 420 ml
  • Vandens talpa: nėra;  neturi drėgno valymo – tik siurbimo funkcija
  • Baterija: 5200mAh; veikimo trukmė iki 150 min.; vienu pakrovimu gali išsiurbti 250 kv. m. plotą
  • Valdymas: galima valdyti per telefoną, naudojant "Mi Home app", prieinamą Android ir Apple įrenginiams.
  • Išskirtinės savybės: automatiškai grįžta į pakrovimo stotelę; automatiškai reguliuojamas šepečio aukštis - prisitaiko prie nelygių grindų ir pakelia didesnius nešvarumus; Siurblys pasižymi itin pažangiu ir efektyviu siurbimo algoritmu. Esant ypač dideliems plotams, siurblys atsimena kur baigė siurbti, tada grįžta į krovimo stotelę, pasikrauna ir tęsia siurbimą, kur baigė, be jokio žmogaus įsikišimo.
  • Pakuotė: siurblys robotas, įkrovimo stotelė, angliška instrukcija

  • Matmenys ir masė: 34.50 x 34.50 x 9.60 cm; 3.8 kg

„Xiaomi Mi Robot Vacuum“ kaina

Siurblys parduodamas visame pasaulyje, vis dar siūlomas ir Lietuvoje, nors pas mus jo pasiūla mažėja dėl antros kartos „Xiaomi Mi Robot“ siurblio, dar kitaip vadinamo „roborock S50“. Patys geriausi pasiūlymai pasaulyje yra tokie, jei jis parduodamas už 250-270€. Su tokia kaina dažniausiai parduodamas per masinius išpardavimus ar su specialiais nuolaidų kuponais. 

  • „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ perkant Gearbest, kaina svyruoja apie 240-300€.
  • TomTop kainuoja 310€
  • „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ kaina Lietuvoje svyruoja apie 340€

Savybės

Dar visai neseniai buvo spėliojama, kada mūsų namuose pasirodys robotai, o dabar jie jau laisvai važinėja po mūsų kambarius. Rinkoje dabar yra gausybė robotizuotų dulkių siurblių. Nieko keisto, kad ir „Xiaomi“ nori šio segmento kąsnio. „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ yra vienas geriausiai vertinamų įrenginių savo rinkos segmente.

„Xiaomi Mi Robot Vacuum“ - tai nedidelis robotizuotas dulkių siurblys su net labai stebinančiomis galimybėmis. Tai nėra koks nors pigus namų robotas, kuris nuolat važinėja atsitiktinėmis kryptimis ir trankosi į sienas. „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ turi 12 skirtingų jutiklių, kurie neleidžia įrenginiui atsitrenkti į sieną ar baldus - visuomet paliekamas 10 mm tarpas, kuriuo pasirūpina šluotelės. 

Prie papildomų šluotelių yra ir pagrindinis šepetys. Jis pasižymi tuo, kad jo aukštis yra automatiškai reguliuojamas. Taip šepetys prisitaiko prie nelygių grindų ir pakelia didesnius nešvarumus. Visą smulkmę susiurbia galingas, bet tylus variklis.

„Xiaomi Mi Robot Vacuum“ turi 5200 mAh bateriją. Ji užtikrina nepertraukiamą 2,5 valandų darbą, per kurias, teoriškai šis įrenginys gali išvalyti 250 kvadratinių metrų plotą. Aišku, ne didelė problema net jei baterijose sukaupta energija artės prie minimumo - tuomet robotas pats sugrįš prie įkrovimo stotelės. Jums tereikės patikrinti dulkių talpą.

Bene labiausiai neįtikėtina šio įrenginio dalis yra gebėjimas susidaryti virtualų vietos žemėlapį ir apskaičiuoti optimaliausią valymo trajektoriją. Tam naudojamas lazerinis atstumo matuoklis, kuris 1800 kartų per sekundę matuoja atstumą aplink robotą 360 laipsnių kampu, ir trys procesoriai, kurie apdoroja šiuos duomenis ir pasirenka efektyviausią valymo maršrutą.

Aišku, šie duomenys padės ir jums, nes išmaniojo telefono programėlėje galėsite matyti, kur konkrečiu metu yra jūsų dulkių siurblys. Čia taip pat galėsite valdyti skirtingas jo funkcijas, pasirinkti valymo režimą, laiką, reguliarumą. Aišku, „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ galėsite įjungti net nepakilę nuo sofos ar darbo stalo - valymo funkciją galima aktyvuoti programėle. Joje galima pasirinkti anglų kalbą.

Galiausiai, „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ yra labai patvarus. Kiekvienas mygtukas, durelės, bamperiai - viskas buvo išbandyta tūkstančius kartų, norint įsitikinti, kad šis dulkių siurblys tarnaus ilgus metus. Tikriausiai dėl to jį taip gerai vertina ir pirkėjai.

Šiuo metu Gearbest.com portale „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ yra geriausiai vertinamas robotizuotas dulkių siurblys - surinko net 4,9 žvaigždutes iš 5 galimų, o savo nuomonę pateikė jau daugiau nei tūkstantis pirkėjų. „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ kainuoja 260 eurų ir į Lietuvą yra siunčiamas nemokamai.

Šiame vaizdo įraše galite pamatyti „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ bandymą

„Xiaomi Mi Robot Vacuum“ atsiliepimai

  • „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ turi du oficialius tarptautinius apdovanojimus: Kinijos dizaino ekspertų įvertintas „Asia's Most Influential“ apdovanojimu bei Hanoveryje įsikūrusio Tarptautinio Dizaino Forumo apdovotas „IF“ apdovanojimu. Pagrindiniai vertinimo kriterijai, kuriais buvo remtasi išrenkant geriausią įrenginį buvo estika ir dizaino kokybė, praktinis naudojimas, inovacijos bei autonomija.
  • Akivaizdu, kad „Xiaomi Mi Robot“ yra neabejotinai geresnis dulkių siurblys. Jis valo kruopščiau, orą filtruoja geriau, surenka daugiau nešvarumų, yra galingesnis. Jis turėtų pirmas pasirinkimas, jei turite didelius namus. Tuo tarpu „ILIFE V7S Pro“ nusileidžia savo konkurentui, bet ne tiek, kad būtų nenaudingas. Jis net turi privalumų, kuriais gali didžiuotis - yra tylus, patikimas, jo išlaikymas kainuoja mažiau, nes filtrai tarnauja ilgiau, tačiau ne taip efektyviai dirba savo darbą. Be to, „ILIFE V7S Pro“ turi drėgną valymą - gali plauti grindis arba valyti sausai. Visgi kambarį valo chaotiškai, todėl užtrunka ilgiau. Pagrindinis jo privalumas - jis dirba tyliai ir puikiai tinka nedideliuose kambariuose.  Vacuumsguide.com apžvalgininkas palygino „Xiaomi Mi Robot“ su „ILIFE V7S Pro“.  
  • „ILIFE A6“ robotas važinėdamas po grindis naudoja įprastą infraraudonųjų spindulių sensorių. Tad baigus siurbti, apžvalgos autorius pasvėrė, kiek iš 50 gramų išpilto purvo ant grindų, sugebėjo surinkti šis „ILIFE A6“ robotas dulkių siurblys. Svarstyklės parodė, kad iš viso surinko 44 gramus purvo. „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ vietoj IR sensorių naudoja lazerinius atstumo jutiklius, o tai yra gerokai pažangesnė sistema. Ant grindų vėl buvo išpilta 50 gramų purvo ir tose pačiose vietose, kaip ir testuojant „ILIFE A6“, ir tada paleistas „Xiaomi“ robotas darbuotis. Kaip ir įprasta šiam robotui, jis nuskenuoja teritoriją ir pradeda darbą apvažiuodamas teritorijos kraštus, o veliau išvalo visą likusią teritoriją. Visas darbas užtruko maždaug 15 minučių ir per jas „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ surinko 49 gramus purvo. Tad apibendrinus, apžvalgos autoriui labiau patinka „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ robotas dulkių siurblys, jis yra gerokai efektyvesnis. Tai ypač aktualu tiems, kurie turi didelius namus ir yra daug valomo ploto. Cordless Vacuum Guide išbandė „ILIFE A6“ ir „Xiaomi Mi Robot Vacuum“.
  • „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ darbą atliko fantastiškai. Dėl savo išmaniosios lazerinės navigacijos sistemos ir važinėjimo po teritoriją technikos, „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ visą darbą atliko gerokai greičiau nei „Roomba 980“. O kas svarbiausia, darbas atliktas taip efektyviai, kad ant grindų neliko nei vieno dribsnio, robotas susiurbė net mažiausias daleles. „Android Headlines“ žingsnis po žingsnio tokiomis pačiomis sąlygomis išbandė „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ ir „iRobot Roomba 980“. Vienuose testuose laimėjo vienas robotas, kituose kitas, tačiau vertinant bendrai, daugiau pergalių pasiekė „Xiaomi Mi Robot Vacuum“. Nors jis yra trukšmingesnis nei „iRobot Roomba 980“, bet ir gerokai pigesnis.
  • Mi Robot visas grindis tiesiog aplaižė, jis kiekvieną kampą apvažiavo ir susiurbė šiukšles“ - „Valendar Review“ išbandė du pigiausius „Xiaomi“ robotus dulkių siurblius - „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ ir „Xiaomi Xiaowa Vacuum“. „Xiaomi Mi“ robotas, kuris kainuoja šiek tiek brangiau, valo protingai – apvažiuoja kedės kojas, juda palei sienas, įlenda į visas ertmes kur tik gali įtilpti. Tuo tarpu „Xiaowa“ robotas yra tarsi „aklas kačiukas“, kuris po teritorija blaškosi ir dėl naudojamo algoritmo gali per tą pačią teritoriją pravažiuoti tris kartus, o gali ir nei karto nepravažiuoti. Tad lazerinė „Xiaomi Mi“ sistema yra didžiulis privalumas prieš paprastą „Xiaowa“ algoritmą ir dėl to „Xiaomi Mi“ darbavosi gerokai sistemingiau bei surinko daugiau atliekų. 
  • „Samsung PowerBot R9040“ robotas dulkių siurblys užtruko 30 minučių kol išvalė kambarį, kai „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ dulkių siurbliui užteko 12 minučių. Tad neabejotinai „Mi Robot“ yra gerokai efektyvesnis nei „R9040“. „Samsung PowerBot R9040“ yra gana panašus į „Roomba“ robotus dulkių siurblius, bet „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ yra gerokai geresnis variantas. Jis turi žymiai geresnius sensorius, išmanioji programėlė gerokai pranašesnė ir turi daugiau funkcijų bei pateikia išsamesnę informaciją. Taip pat ir atsižvelgiant į kainos ir kokybės santykį, neabejotinai nugalėtoju tampa „Xiaomi Mi Robot Vacuum“. 
    „Cordless Vacuum Guide“ išbandė „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ ir dvigubai brangesnį „Samsung PowerBot R9040“
  • Antroji „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ versija „Roborock S50“ kainuoja gerokai brangiau nei pirmoji „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ versija. „Roborock S50“ darbuojasi nė kiek neblogiau už pirmtaką, bet grindis plauna kaip ir kiti robotai dulkių siurbliai - bendrai paėmus, neįspūdingai. Turi labai patogią funkciją - konkrečios teritorijos valymą. Tai bus itin naudinga funkcija net jei ir neplausite, o siurbliuosite konkrečią teritoriją. Tuo negali pasigirti „Xiaomi Mi Robot Vacuum“. Bendrai kalbant, „man Roborock S50 labai patiko, tai tikrai kietas robotas dulkių siurblys, bet ar verta už jį mokėti gerokai daugiau nei už Xiaomi Mi Robot Vacuum, palieku spręsti jums. Asmeniškai, už tuos pinigus, kuriuos išleistumėte įsigydami Roborock S50, aš rekomenduočiau rinktis Xiaomi Mi Robot Vacuum robotą dulkių siurblį, o grindų plovimui – elektrinį šepetį SWDK – D260 Handheld Electric Mop. Mano požiūriu, tai būtų optimalus variantas.“ Китай Г. apžvelgė „Roborock S50“ ir palygino su „Xiaomi Mi Robot Vacuum“.
  • Tad ar verta mokėti papildomus pinigus už „Roborock S50“? Apžvalgos autoriaus teigimu „viskas priklauso nuo asmeninių poreikių. Bet tokiems, kaip aš, kuris jau senokai turi „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ robotą dulkių siurblį, tikrai neverta jį keisti į „Roborock S50“ ir mokėti papildomai daugiau kaip 100 eurų. Na, nebent jūsų namuose yra daugybė kiliminės dangos ar norite daugiau valdymo funkcijų. „Roborock S50“ turima drėgna plaušinė su 0,14 l talpos vandens bakeliu ir efektyvesnė navigacija yra šaunu, bet šių dviejų robotų dulkių siurblių grindų valymas iš esmės yra identiškas“.



 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(10)
(15)

Komentarai ()