Išbandė legendinę banano formos „Nokia“: ar be nostalgijos kuo nors ypatinga?  (1)

„Nokia“ vardas jau kurį laiką vėl nuolat minimas žiniasklaidoje, bet kompanija daugiau dėmesio susilaukia ne dėl savo „Android“ išmaniųjų, bet dėl įdomių, keistų ir nostalgiškų mobiliųjų telefonų – tokių kaip „Nokia 3310“ ar „8110“. Būtent pastarąjį įrenginį neseniai ir teko išbandyti, tad galiu pasidalinti įspūdžiais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-09-07 Išbandė legendinę banano formos „Nokia“: ar be nostalgijos kuo nors ypatinga?  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir pasirodo, tai yra daugiau nei „Nokia“ reklaminis triukas.

Įspūdingas, bet nelabai praktiškas dizainas

Kaip ir „Nokia 3310“, „8110“ yra 1996 metais sukurto „Nokia 8110“ nauja versija. Be abejo, nebeliko antenos ir naujasis įrenginys dabar yra daug plonesnis. Ir nors „Matricos“ filme šio telefono klaviatūros dangtelis turėjo spyruoklę, kuri leido atidengti klaviatūrą ypač įspūdingai, realybėje nei senasis, nei dabartinis „8110“ spyruoklės neturi.

Taigi, dangtelį atidaryti turėsite tiesiog pirštais, ir kartais tai nėra labai patogu.

O štai dėl lenktos „Nokia 8110“ formos, dėl kurios šis telefonas yra vadinamas „bananu“, jaudintis reikėtų – jeigu šį telefono prisėsite, nemaža tikimybė, kad jį sulaužysite. „8110“ yra gan lengvas ir atrodo labai trapus – todėl reikėtų elgtis atsargiau. Tiesa, IP52 reitingas užtikrina, kad bent jau lyjant savo telefonu naudotis galėsite.

Taip, jis turi fizinę klaviatūrą

Paskutinį kartą telefoną su fizine klaviatūra ilgiau nei 5 minutes naudojau prieš maždaug 7 metus, todėl paimti „8110“ į rankas buvo kiek keista – ekraniukas vos 2.4 colių dydžio ir fizinė klaviatūra užima daugiau kaip pusę priekinės įrenginio dalies.

Ekranas nėra labai ryškus, todėl šviečiant saulei, gali tekti prisidengti ranka, visai kaip senais laikais. Na, o klaviatūra man pasirodė ganėtinai patogi. Tik štai lyginti jau nelabai yra su kuo.

Revoliucinė „Kai“ operacinė sistema

Nors „Nokia 8110“ turi „Snapdragon 205“ dviejų branduolių procesorių ir 512 MB RAM, „Android“ šis įrenginys nenaudoja. Vietoje to „Nokia“ panaudojo dar naują, bet Indijoje ir kitose besivystančiose šalyse puikiai žinomą „Kai“ operacinę sistemą, kuri paprastam telefonui suteikia šiek tiek išmanumo.

Verta paminėti, kad „Nokia 8110“ turi ir WiFi, ir 4G, ir GPS – kas daug ką gali nustebinti. Taigi, galėsite laisvai žiūrėti „YouTube“ vaizdo klipus, naršyti „Facebook“, skaityti naujienas ar siųstis žaidimus. Viską rasite „Kai“ programėlių parduotuvėje. Tiesa, jų ten kol kas vos kelios.

Bet juk tokį telefoną vis tiek pirks tik senjorai arba „Nokia“ fanai, kurie ir nenori būti nuolat prisijungę prie visų socialinių tinklų. Todėl manau, kad ši OS – tobula. Jeigu norite būti išmanūs, „Kai“ OS turi net virtualųjį asistentą „Google Assistant“, galintį atsakyti į jūsų klausimus, o taip pat „Google Maps“ žemėlapius. Kitaip tariant, su „Kai“ OS galima veikti viską, ką ir su „Android“ telefonu – tik, aišku, tai nebus taip patogu.

Viskas šioje operacinėje sistemoje veikė greitai ir be jokių nesklandumų. Tik štai WiFi kartais pats atsijungdavo, bet „Nokia“ atstovų teigimu, man nusišypsojo sėkmė gauti brokuotą telefono modelį ir kiti vartotojai tokių skundų neturi.

Puikus baterijos tarnavimo laikas

„Nokia 8110“ turi gan didelę 1500 mAh bateriją. Jeigu šį įrenginį planuojate naudoti kaip įprastą išmanųjį telefoną, jis turėtų ištarnauti apie 2-3 dienas, bet jeigu perkate „8110“, tikriausiai neplanuojate jo naudoti nuolat – tad jis turėtų ištverti apie savaitę. „Nokia“ teigimu, budėjimo režime „8110“ gali atlaikyti net 25 dienas.

Unikalus ir įdomus telefonas

„Samsung Galaxy Note9“ pavadinau nuobodžiu, bet puikiu telefonu. „Nokia 8110“ yra net labai įdomus: ir dėl savo dizaino, ir dėl unikalios operacinės sistemos su stebinančiomis galimybėmis. Kiek šitas telefonas yra praktiškas? Nežinau, „Nokia 8110“ kainuoja tiek, kiek naudotinas ekonominės klasės išmanus telefonas. O senjorams „Nokia 3310“ atrodytų tarsi ir geresnis pasirinkimas. Bet jeigu norite ko nors tikrai įdomaus ir unikalaus – „Nokia 8110“ jums bus puikus telefonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Erik Murin
(16)
(3)
(13)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: