Naujas skandalas: Pietų Korėja skelbia kaltinimus, kad iš „Samsung“ buvo pavogta lanksčiųjų ekranų technologija ir parduota Kinijos įmonėms už 14 mln. JAV dolerių  ()

Pietų Korėjos prokurorai paskelbė, kad naujausia „Samsung“ technologija – lankstieji ekranai išmaniesiems telefonams – buvo pavogta bei parduota dviem Kinijos įmonėms rašo CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suvono apygardos prokuratūra pateikė kaltinimus 11 žmonių: jie kaltinami pavogę „Samsung“ technologines paslaptis.

Prokurorai teigia, kad „Samsung“ tiekėjai nutekino šio bendrovės lanksčiųjų OLED ekranų trimačio laminavimo brėžinius bendrovei, kurią specialiai įsteigė šiuo tikslu. Tuomet šioji bendrovė technologines paslaptis pardavė dviem Kinijos įmonėms už beveik 14 mln. JAV dolerių. Prokurorai nei byloje figūruojančių įmonių pavadinimų, nei kaltinamų asmenų vardų nepaskelbė.

„Samsung Display“ - Pietų Korėjos konglomerato padalinys – paskelbė, kad juos „nustebino ir apstulbino prokurorų atlikto tyrimo rezultatai“.

Prokurorų teigimu, per šešerius metus „Samsung“ į sulankstomų ekranų technologijų kūrimą investavo apie 130 mln. JAV dolerių.

Tyrėjai nesugebėjo susekti ir apklausti dviejų Kinijos piliečių, kurie, kaip manoma, yra svarbūs asmenys šioje byloje bei paprašė Interpolo padėti surasti šiuos asmenis ir juos sulaikyti. Iš 11 asmenų, kuriems buvo pateikti kaltinimai, sulaikyti trys.

Didžiosiose rinkose mažėjant išmaniųjų telefonų paklausai, jų gamintojai ėmėsi ieškoti naujos akį traukiančios naujovės, galinčios paskatinti žmones atsinaujinti savo įrenginius.

„Samsung“ savo „Galaxy Fold“ įrenginį su lanksčiu ekranu pristatė praėjusią savaitę, kartu su „Samsung Galaxy S10“ įrenginių serija.

Šiuo metu „Samsung“ yra didžiausias pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojas pasaulyje – jie gamina apie 20 proc. visų šiuo metu pasaulyje perkamų telefonų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(3)
(12)

Komentarai ()