Keista nelaimė - F-35B pats save pašovė ir pridarė 2,5 milijonus dolerių nuostolių (Video)  ()

F-35B - tai „Lockheed Martin F-35 Lightning II“ versija, galinti kilti ir tūpti vertikaliai. Dėl to šiuos naikintuvus naudoja JAV Jūrų pėstininkų korpusas. Tiesa, vienu F-35B kurį laiką bus mažiau, nes jį po keistos nelaimės teks remontuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Incidentas įvyko Arizonoje. Jūrų pėstininkų F-35B treniravosi ore, atakuodamas taikinius GAU-22 automatine patranka. Tai - keturių vamzdžių „Gatling“ 25 mm ginklas, per minutę iššaunantis net 3000 kartų.

Tiesa, tiek ilgai jis niekada nešaudo - F-35B su savimi pasiima tik 220 šovinių. GAU-22 gali būti naudojamas kautynėms ore, bet įprastai atakuoja taikinius ant žemės.

Šįkart naikintuvas šaudė PGU-32/U amunicija. Tai - sprogieji plonus šarvus įveikiantys šoviniai. Dėl kol kas nežinomo defekto vienas jų sprogo vos palikęs ginklo vamzdį ir stipriai apgadino lėktuvą. Laimei, pilotas nebuvo sužeistas, o F-35B saugiai nusileido. Padarytų nuostolių vertė - 2,5 milijonai dolerių.

 

Čia galite pamatyti ir išgirsti, kaip F-35B šaudo savo „Gatling“ ginklu:

O galėjo būti ir blogiau. F-35B ir F-35A skiriasi ne tik savo konstrukcija bei galimybėmis (F-35A negali kilti ar tūpti vertikaliai), bet ir „Gatling“ ginklo vieta. F-35B šį ginklą skraidinasi atskirame modulyje po lėktuvo pilvu, kuris gali būti pašalintas, jei reikia taupyti svorį. Tuo tarpu F-35A pabūklas yra kairiojo sparno pradžioje. Jei taip būtų sprogęs F-35A paleistas sviedinys, būtų stipriai pažeistas sparnas ir, tikriausiai, piloto kabina.

 

Apgadintas F-35B bus suremontuotas, tačiau taip pat reikės išsiaiškinti, ką galima padaryti, kad tokie incidentai nepasikartotų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(4)
(8)

Komentarai ()