„Google“ apmokestins kai kurį „Youtube“ portalo turinį  (2)

Bendrovė „Google“ planuoja artimiausiu metu įdiegti į „Youtube“ vaizdo portalą tam tikros turinio dalies apmokestinimo mechanizmą, pranešė „CNet“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Google“ vadovo Erico Schmidto, nors pirmenybė dengiant „Youtube“ kaštus ir toliau bus teikiama reklamai, ruošiamasi pradėti naudoti ir mikromokėjimus bei įvairius mokamos prenumeratos modelius. „Mes netrukus paskelbsime apie naujoves šioje srityje“, - sakė E. Schmidtas.

Tokie pasikeitimai žymi naują erą „Google“ bandymuose užsidirbti iš „Youtube“, pastebi „CNet“. Vaizdo portalo paslaugos yra nepaprastai populiarios, tačiau jo išlaikymas yra brangus, todėl „Google“ įtemptai ieško sėkmingesnio finansinės naudos recepto.

„Google“ vadovo pareiškimas dėl dalies „Youtube“ turinio apmokestinimo nuskambėjo netrukus po to, kai „Google“ pranešė pasirašiusi sutartį su „Sony Pictures“ dėl ištisų meninių filmų rodymo specialioje profesionaliam turiniui skirtoje portalo dalyje.

Sutapimas ar ne, bet apie turinio apmokestinimus pastaruoju metu ėmė kalbėti ne vienas stambus web projektas. Pirmiausia tokios kalbos pasigirdo iš krizę išgyvenančių spaudos korporacijų, o visai nesenai ir iš inteneto senbūvių. Gal nemokamas internetas jau baigia išsisemti ir reklamos nebeatperka projektų išlaikymo kaštų?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: