„Firefox 11“ turės CSS redagavimo ir 3D vizualizacijos funkcijas  (0)

Iš karto po naršyklės „Firefox 10 Beta“ versijos pasirodymo, kompanija „Mozilla“ preliminarią „Firefox 11“ versiją „stumtelėjo“ žingsniu pirmyn - programa pervesta į testavimo kanalą „Aurora“. Žadama, jog šios versijos laukti ilgai neteks, o ją išleidus vartotojų lauks naujos funkcijos - integruotas CSS redagavimas ir 3D vizualizacijos posistemė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabartinėje „Firefox 10 Beta“ realizuotas API palaikymas, dirbant viso ekrano režimu, ir WebGL skirta vaizdo glotninimo funkcija. Naujoji „ugninės lapės“ versija toliau tęs planinį kursą, kuriuo siekiama parūpinti programinės įrangos kūrėjams kuo daugiau instrumentų, skirtų darbo su programiniu kodu palengvinimui. Pavyzdžiui, bus įdiegtas stilių redaktorius, kuris leis rašyti ir redaguoti CSS kodą tiesiai „Firefox“ naršyklėje. Be to, vienuoliktoje versijoje realizuotas 3D vizualizacijos režimas, skirtas puslapių analizei (anksčiau tai buvo prieinama su įskiepiu „Tilt“). Pastaroji „Web Inspector“ esanti funkcija sukuria pasirinkto tinklalapio trimatį vaizdą, kuriame galime nesunkiai peržiūrėti kiekvieną elementą.

Kalbant apie „Android“ operacinei sistemai skirtą „Firefox 11“ versiją, ši taip pat pervesta į „Aurora“ kanalą. Čia galima matyti, jog supaprastinta grafinė vartotojo sąsaja, dėl to navigacija turėtų tapti paprastesnė. Paspartėjo ir „Firefox“ naršyklės paleidimas. Galutinė „Firefox 11“ naršyklės versija turėtų pasirodyti jau kitais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: