IBM pademonstravo procesorių, padarytą iš grafeno nanovamzdelių  (3)

Oficialiame korporacijos IBM puslapyje pasirodė pranešimas spaudai, kuris skirtas gana žymiai progai – „mėlynojo giganto“ inžinieriai sukūrė procesorių ir grafeno nanovamzdelių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai mano, jog pastaroji medžiaga taps silicio alternatyva mikroelektronikos sferoje, kadangi tolesnė miniatiūrizacija atsiremia į silicio fizines galimybes. Kalbant apie iš grafeno padarytus tranzistorius, jų dydis yra vos keletas dešimčių atomų, be to, elektronų judėjimas juose vyksta daug greičiau, nei silicio analoguose, o tai leidžia tikėtis daug didesnių perspektyvų, nei gali pasiūlyti tas pats silicis ar kitos į jį panašios medžiagos.

Grįžtant prie IBM specialistų projekto, reikia pažymėti, kad minėtas mikroprocesorius turi 10 000 darbinių tranzistorių. Tai yra pirmasis toks sudėtingas grafeno nanovamzdelių procesorius, o kūrimo procese buvo naudojamos technologijos, leidžiančios artimoje perspektyvoje vykdyti tokių mikroschemų serijinę gamybą. Pranešime spaudai taip pat paminėtos pagrindinės problemos, su kuriomis susidūrė mokslininkai projekto metu. Tai, visų pirma, yra nanovamzdelių atskyrimas jų gamybos proceso metu, o taip pat tikslus pozicionavimas kristalo viduje. Antra vertus, IBM fizikos studijų padalinio direktoriaus Supratik Guha teigimu, kompanija sėkmingai kuria metodus, kurie sėkmingai padeda įveikti minėtas problemas.

 

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: