HP kompiuterius valdysime judesiais (Video)  (0)

Jauna ir kol kas nedidelė, bet labai ambicingą produktą sukūrusi IT kompanija „Leap Motion“ pranešė, jog sudarė sutartį su „Hewlett-Packard Co.“ (HP). Ši sutartis reiškia, jog „Leap Motion“ judesių davikliai bus diegiami į naujus HP kompiuterius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulis apie „Leap Motion“ sužinojo po to, kai kompanijos inžinieriai pristatė perspektyvią ir savo nišoje išsiskiriančią technologiją, leidžiančią kompiuterius valdyti judesių pagalba. 

Skirtingai nei garsioji „Microsoft Kinect“ sistema, „Leap Motion“ technologija sukurta judesiais valdyti kompiuterį esant nedideliu atstumu nuo ekrano, be to, ji veikia žymiai tiksliau ir greičiau, o naudojamas valdiklis yra labai simpatiško dydžio.

Šiuo metu „Leap Motion“ yra sukūrusi nedidelį, maždaug 8 centimetrų ilgio ir poros centimetrų pločio išorinį valdiklį, kuris jungiasi į USB lizdą ir fiksuoja vartotojo rankų ir pirštų judesius. Speciali programinė vartotojo sąsaja leidžia judesiais valdyti biuro programas, žaisti kompiuterinius žaidimus, dirbti su projektavimo programomis bei kurti trimačius objektus.

HP kompanija tikisi, jog apjungus „Leap Motion“ valdymo judesiais technologiją su operacine sistema „Windows 8“ pavyks sukurti absoliučiai naujos kartos nešiojamų kompiuterių klasę. Iššūkis rimtas, bet įgyvendinamas - juk operacinė sistema „Windows 8“ sukurta taip, kad būtų patogiai valdomi kompiuteriai su lietimui jautriais ekranais, o toks valdymo būdas labai primena valdymą judesiais. 

Skelbiama, jog iš pradžių šie jutikliai bus komplektuojami su nešiojamaisiais HP kompiuteriais, tačiau kokiais konkrečiais – duomenų nepateikiama. Vėliau planuojama, kad valdymas judesiais bus pritaikytas ir HP gaminamiems planšetiniams kompiuteriams, o dar vėliau – ir išmaniesiems telefonams.

Planuojama, jog „Leap Motion“ judesių valdiklis iš karto bus integruotas į HP kompiuterių korpusą ir turės identiškas savybes kaip kad dabar gaminami išoriniai USB valdikliai. 

Taip pat „Leap Motion“ praneša, jog kompiuterio valdymo galimybės priklausys ir nuo to, kur bus patalpintas judesių jutiklis: jeigu į kompiuterio ekrano korpusą, tuomet jis „matys“ klaviatūrą, o jei į klaviatūros korpusą, tuomet matys „ekraną“. Abiem atvejais jutiklis puikiai veikia, tačiau gaunamos skirtingos valdymo galimybės. 

Išplatintame pranešime „Leap Motion“ teigia, jog dirba ne tik su HP, bet ir kitomis kompanijomis, tad artimiausiu metu nusimato ir daugiau įdomių anonsų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: