Pernai Olandijoje uždaryta 615 „piratų” tinklalapių  (4)

Remiantis duomenimis, kuriuos publikavo Olandijos antipiratinė grupė „Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland (BREIN)“, 2009 m. jos pastangomis buvo uždaryta maždaug 615 interneto svetainių, 393 iš jų buvo skirtos duomenų siuntimui. Pagal leidinį „TorrentFreak“ praneša lenta.ru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, šiai grupei taip pat pavyko sustabdyti 35 „eD2K“ serverių, 38 vaizdo medžiagą transliuojančių svetainių ir 14 „Usernet“ portalų veiklą.

Viena iš svarbiausių BREIN pergalių praėjusiais metais buvo didžiausios „torrent“ interneto svetainės „Mininova“ uždarymas. Tai įvyko netrukus po to, kai ši 10 milijardų „torrentų“ turinti interneto svetainė pateikė ataskaitą apie vartotojų skaičių.

Teismo sprendimu „Mininova“ administratoriai buvo įpareigoti filtruoti visus piratinius „torrent‘us“. Tačiau po to, kai paaiškėjo, kad to įvykdyti neįmanoma nei techniškai, nei fiziškai, svetainės savininkams teko tiesiog atsikratyti visų įtartinų „torrent‘ų“.

Kitu šios grupės pasiekimu laikomas dalinis ne mažiau populiarios „torrent“ svetainės „The Pirate Bay“ uždarymas. Teismo metu šios svetainės savininkai buvo priversti perkelti savo serverius už Nyderlandų ribų ir visas talpinamas „torrent“ rinkmenas žymėti, taip identifikuojant jų autorius.  Tai turi būti įgyvendinta iki 2010 metų kovo 1 dienos.

Tiesa, „TorrentFreak“ pažymi, jog nors BREIN uždarė nemažai „torrent“ svetainių, tačiau bent jau 19 mažų svetainių vis dar veikia, pavyzdžiui, „TorrentVault“. Oficialiai teigiama, kad 2009 metais buvo uždarytos 393 „BitTorrent“ svetainės, 35 eD2K serveriiai, 38 videomedžiagos transliavimo svetainės, 14 Usenet portalų/NZB svetainių ir t.t.. Šie uždarymai turėjo būti pastebimi tiems, kurie naudojasi šiomis paslaugomis, tačiau kyla klausimas, kiek žmonių tuo naudojosi, nes per visus 2009 metus „TorrentFreak“, vienijanti informaciją apie tokias svetaines, negavo nei vieno laiško, kuriame būtų prašoma informacijos apie šiuos uždarymus. Dėl to „TorrentFreak“ užduoda logišką klausimą, kiek šios "antipiratavimo" pergalės iš tikro yra tikros, kiek simbolinės?

Priminsime, jog kaiminystėje esančioje Danijoje kova su piratavimu vyksta žymiai sunkiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: