Kinijos turgelio stebuklai: anonsuotas mini kompiuteris „Khadas VIM2“ pagal parametrus tiesiog triuškina garsųjį „Raspberry Pi“ ir šią savaitę siūlomas su labai gera nuolaida (Video)  (0)

Šiuolaikinių išmaniųjų telefonų našumas kiekvienam iš mūsų leidžia lengvai suprasti, kad net ir mažame plote dabar galima sutalpinti pakankamai daug kompiuterinės skaičiuojamosios galios. Nuolatinį šios rinkos progresą taip pat patvirtina vis labiau kompaktiški nešiojami kompiuteriai, AIO bei NUC tipo kompiuteriniai sprendimai. Be to, specializuotas užduotis dabar galime atlikti tiesiog naudodami tokius mažų gabaritų kompiuterius, kaip „Raspberry Pi“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtent minėtieji „Raspberry Pi“ serijos kompiuteriai sužavėjo daugumą. Taigi, racionalų, o kartais net dar geresnių alternatyvų, itin greitai suskubo pasiūlyti ir daugelis kitų gamintojų.

Jeigu domitės tokio tipo kompiuterių naujienomis, tai skubame pranešti, kad Kinijos elektroninėse parduotuvėse šią savaitę pasirodė naujos kartos mažų gabaritų kompiuteris „Khadas VIM2“, kuris savo funkcinėmis ir techninėmis galimybėmis tiesiog triuškina „Raspberry Pi 3“.

Šiuo atveju reikėtų pradėti nuo to, kad „Khadas VIM2“ gali pasigirti integruotu 1,5 GHz taktinio dažnio aštuonių branduolių „Amlogic S912“ centriniu procesoriumi, „ARM Mali-T820MP3“ vaizdo plokšte bei 3 GB DDR4 tipo operatyviąją RAM atmintine. Be to, šis mažų gabaritų kompiuteris taip pat yra aprūpintas net 64 GB eMMC tipo vidine atmintimi, o ne ką mažiau svarbu yra tai, kad „Khadas VIM2“ turi integruotas USB C tipo bei Micro SD jungtis.

„Khadas VIM2“ kiekvieną potencialų pirkėją intriguoja ir tuo, nes turi MIMO 2x2 technologiją palaikantį WiFi ryšio modulį, programuojamą galios valdymo modulį MCU, 10 bitų 4K vaizdo dekoderį, nuotolinio valdymo pultelio dviejų kanalų infraraudonųjų spindulių IR valdiklį bei maloniai stebina įdiegtu WOL techniniu sprendimu, kuris leidžia „Khadas VIM2“ įjungti tiesiog nuotoliniu būdu kompiuteriu tinklu išsiunčiant specialios paskirties paketą.

Įdomu ir tai, kad „Khadas VIM2“ yra suderinamas su „Ubuntu 16.04“ operacine sistema, „Docker“ atviro kodo aplikacijų konteinerių technologija bei „Android 7.1“ platforma palaikančia „Kodi“ sprendimą.

Čia dar galima pridėti, jog investavus papildomus 34 eurus šį mažų gabaritų kompiuterį su papildomu „VTV Extension DTV“ moduliu taip pat galima naudoti kaip pilnavertį skaitmeninį TV imtuvą.

Taigi, jeigu susidomėjote „Khadas VIM2“ galimybėmis, tai skubame pranešti, kad iki pat rugpjūčio 29 dienos Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ šimtas pirmųjų šio kompiuterių užsakymų (specialus užsakymo kodas – GBVIM2MAX) kiekvieną dieną yra priimami vos už 85 eurus. Be to, „Gearbest“ taip pat pasižada trims šimtams pirmųjų pirkėjų nemokamai atsiųsti 3 eurus kainojantį universalų „Khadas VIM2“ nuotolinį valdymo pultelį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(11)
(3)

Komentarai (0)