Kinijos turgelio stebuklai: štai kaip „Xiaomi“ užkariauja pasaulį – 1167 Mbps spartos maršrutizatorius, itin stilingas ir visiškai saugus oro filtras, išmanioji lempa ir pasaulinės šlovės sulaukusi išmanioji apyrankė  ()

Kinijos gamintojas „Xiaomi“ visam pasauliui ir toliau įrodinėja, kad galimybė įsigyti visą namų elektroniką iš vieno gamintojo – misija įmanoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Greičiausiai dar pamenate laikus, kai „Xiaomi“ savo potencialą demonstravo tik išmaniųjų telefonų rinkoje.

Tuo tarpu dabar turime tokią situaciją, kai šis gamintojas praktiškai gali pasiūlyti bet kokį išmaniais sprendimais pagrįstą elektroninį prietaisą.

Kol kas „Xiaomi“ negamina tik šaldytuvų, skalbimo mašinų bei mikrobangų krosnelių, tačiau jeigu Kinijos elektroninėse parduotuvėse pamatysite „Xiaomi“ virdulį, išmanųjį dulkių siurblį, kraujo spaudimo matuoklį ar netgi televizorių, tai itin nustebti nevertėtų.

Būtent dėl tos priežasties šią savaitę rekomenduojame pasidomėti „Xiaomi Autumn Stars“ išpardavimo pasiūlymais, kadangi tai yra bene geriausias būdas suprasti kokį asortimentą iš tikrųjų savo gerbėjams geba pasiūlyti vos vienas gamintojas.

Tinklo maršrutizatorius jau seniai tapo įprastu namų atributu. Tuo tarpu „Xiaomi“ bent jau vietinėje Kinijos rinkoje maršrutizatorių gamyboje yra nenurungiamas lyderis. Tą patvirtina ir išleista jau trečiosios kartos „Xiaomi Mi WiFi Router 3“ maršrutizatoriaus versija, kurią šiuo metu Kinijoje galima įsigyti už maždaug 26 eurus.

Šiuo atveju svarbu pabrėžti, kad „Xiaomi Mi WiFi Router 3“ yra aprūpintas IEEE 802.11ac WiFi ryšio moduliu, todėl teoriškai belaidžiu ryšiu duomenis gali perduoti net 1167 Mbps sparta.

Be to, reikia įvertinti ir tai, kad šis maršrutizatorius gali aptarnauti iki 126 įrenginių ir taip pat yra aprūpintas 100 Mbps spartos dviem LAN bei vienu WAN prievadais. Nors iš pirmo žvilgsnio integruotų RJ-45 jungčių sparta gali nuvilti, tačiau rekomenduojame neskubėti daryti išankstinių išvadų. Pavyzdžiui, Lietuvoje už panašios konfigūracijos maršrutizatorių gali tekti mokėti nuo 30 iki 40 eurų.

Svarbiu „Xiaomi“ marketingo akcentu tampa ir tai, kad gamintojas visuomet žada nepriekaištingą šio prekinio ženklo įrenginių tarpusavio suderinamumą. Šiuo atveju to prireikia todėl, nes praktiškai visa „Xiaomi“ elektronika yra valdoma naudojant taikomąsias programas. Pavyzdžiui, gamintojas pabrėžia, kad „Xiaomi Mi WiFi Router 3“ maršrutizatorius turi pilnavertį suderinamumą su oro filtru „Xiaomi Mi Air Purifier 2“. Žinoma, abu šie prietaisai puikiai veiktų ir atskirai. Vis dėlto tam tikrais atvejais gamintojas naudodamas savo protokolus pirkėjui gali pasiūlyti papildomą funkcionalumą.

Priminsime, kad „Xiaomi Mi Air Purifier 2“ – tai pasyvinio valymo filtras, kuris orą išvalo nuo visų dalelių iki 2.5 μm diametro dydžio ir taip pat yra ypatingas tuo nes nejonizuoja oro bei negamina ozono, tad yra visiškai saugus naudojimui namuose.

Šio oro filtro našumas standartiniu režimu siekia 330 kubinių metrų per valandą, o aktyviu režimu – 388 m³/h. Be to, šiuo atveju būtina atkreipti dėmesį ir į tai, kad šis oro valymo įrenginys yra pritaikytas veikti 23,1 – 46,6 kvadratinių metrų patalpose.

Nors Lietuvoje buitiniai oro filtrai nėra labai populiarūs, tačiau pačioje Kinijoje ir Vakarų didmiesčiuose jie tampa tikra būtinybe – už lango gatvėje tvyrant smogui, tai vienintelis būdas prasivėdinti namus ir greitai atsikratyti visų kietųjų dalelių. Prasidėjus šildymo sezonui toks filtras padėtų ir daugelio Lietuvos miestų gyventojams. 

Jeigu ieškote nestandartinių namų apšvietimo sprendimų, tai greičiausiai susidomėsite ir RGB tipo LED šviestuvu „Xiaomi Yeelight Bedside“ už 42 eurus.

Šis šviestuvas yra ypatingas tuo, nes 1700 K – 6500 K ribose leidžia keisti šviesos temperatūrą, palaiko įvairius apšvietimo scenarijus bei taip pat geba sugeneruoti net 16 mln. skirtingų apšvietimų spalvų. Be to, čia dar galima pridėti ir tai, kad „Xiaomi Yeelight Bedside“ gali būti valdomas „Android“ bei „iOS“ išmaniaisiais telefonas, o kas įdomiausia taip pat siūlo papildomą funkcionalumą tiems pirkėjams, kurie naudojasi „Xiaomi Mi Band 2“ fizinio aktyvumo asistentu.

Tiksliau kalbant „Xiaomi Yeelight Bedside“ dažniausiai įprasta naudoti miegamajame, o fizinis aktyvumo asistentas „Xiaomi Mi Band 2“ geba sekti žmogaus miego kokybę. Būtent šis derinys naudingas tuo, nes leidžia šį šviestuvą automatiškai išjungti tuomet, kai fizinis aktyvumo asistentas „Xiaomi Mi Band 2“ užfiksuoja jog jį dėvintis žmogus užmigo. Labai patogus sprendimas tiems, kam užmigti tamsoje yra nejauku, o miegoti su šviesa nėra rekomenduotina – taip prastėja miego kokybė.

Prisiminus, kad „Xiaomi Mi Band 2“ yra viena iš pačių populiariausių išmaniųjų apyrankių, toks derinukas turėtų pasiteisinti visame pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(3)
(9)

Komentarai ()