„Nors juokingai pigios, skleidžia nuostabų garsą. Tokiu pat gali pasigirti 100 ar 200 eurų kainuojančios ausinės“: „Superlux HD681“ prieš „Superlux HD668B“ ausines (Apžvalga, Video)  (3)

Vieniems jos atrodo keistai, kitiems – tai puikiausią kainos ir kokybės santykį turinčios ausinės, tačiau abejingų nepalieka. Tai lygiaverčių varžovų dvikova: „Superlux HD681“ prieš „Superlux HD668B“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Superlux HD681“

„Superlux HD668B“

Vienas apžvalgos autorius apie „Superlux HD681“ ausines pareiškė, kad šios ausinės yra „pereinamasis narkotikas į Hi-Fi pasaulį“.

O kitoje apžvalgoje jos buvo išbandytos žaidžiant kompiuterinius žaidimus ir apžvalgos autorius teigė, kad „nieko geriau už šias ausines nerasite.“ 

Šįkart labai įdomu palyginti gana panašias „Superlux HD681“ ir „Superlux HD668B“ ausines. „Superlux HD668B“ ausinės yra laikomos profesionaliomis studijinėmis ausinėmis, tačiau jų kaina mažai skiriasi nuo „Superlux HD681“.

Tad kokie šių ausinių skirtumai, privalumai ir kurios yra ko vertos? Į visus klausimus atsako Tek Syndicate, kuris palygino „Superlux HD681“ ir „Superlux HD668B“ ausines.

Iš principo ausinių techniniai parametrai yra praktiškai identiški, o vienas iš ryškesnių skirtumų yra tas, kad „Superlux HD668B“ ausinių laidą galima atskirai prijungti.

„Superlux HD681“ ausinės turi jau pritvirtintą ir nekeičiamą laidą. Tačiau prieš pradėdamas nagrinėti ausines šiais aspektais, apžvalgos autorius nori šitą pasakyti apie šių ausinių garsą: „nors jos yra juokingai pigios, skleidžia nuostabų garsą. Tokį patį kokiu gali pasigirti 100 ar 200 eurų kainuojančios ausinės“.

Tek Syndicate teigia, kad „Superlux HD681“ ausinės pasižymi geru dažniu (10Hz-30KHz), pakankamai stipriu garsu ir labiau išreikštais aukštais tonais. Tai gali ne visiems patikti ir ilgai klausantis muzikos pradėti skaudėti ausis, tačiau pačiam apžvalgos autoriui tokios ausinės, kuriose yra aiškūs ir stiprūs aukšti tonai, patinka. Tad čia turbūt yra labiau kiekvieno asmeninio skonio reikalas.

„Superlux HD668B“ ausinės turi papildomus „pelekus“, todėl tai itin patogu, nes ausinės automatiškai prisitaiko prie kiekvieno žmogaus skirtingos galvos dydžio. Tiesa, jos ant galvos laikosi ne taip tvirtai kaip „Superlux HD681“ ausinės.

„Superlux HD668B“ ausinių garso kokybė yra labai panaši į „Superlux HD681“, tik skirtumas yra tas, kad aukšti tonai nėra tokie stiprūs, o žemi tonai yra itin geri. Gal žemi tonai yra kiek aukštoki, bet jie itin švarūs. Kaip teigia apžvalgos autorius už mažiau kaip 30 eurų nerasite kitų tokių ausinių, kuriose būtų tokie geri žemi tonai. „Superlux HD668B“ puikiai tinka žaidžiant video žaidimus, sprogimo garsai yra švarūs ir aiškūs.

Vidutiniai tonai „Superlux HD668B“ ausinėse yra kiek mažiau išreikšti jei palygintume su „Superlux HD681“ ausinėmis. Tačiau vokalas abejose šiose ausinėse yra švarūs ir aiškūs.

Ausinių techninės charakteristikos

Abejų ausinių kaušeliai yra ganėtinai panašūs, ausinės yra plastikinės, tačiau tvirtos ir gerai laikosi užsidėjus jas ant ausų. „Superlux HD681“ yra pusiau atviro tipo ir turi 50 mm dydžio dinaminius transduktorius, 32 omų varžos.

Ausinės turi 2,5 metrų ilgio standartinį laidą ir galima su papildomu antgaliu keisti kištuko tipą iš standartinio 3,5 mm į pilno dydžio. „Superlux HD681“ sveria 220 gramus.

„Superlux HD668B“ irgi yra pusiau atviro tipo ir turi 50 mm dydžio dinaminius transduktorius, 56 omų varžos ir nuo 10 Hz iki 30 KHz dažnį. Prie šių ausinių galima prijungti atskirus laidus: vienas laidas yra 3 metrų ilgio, o kitas – 1 metro ilgio. Taip pat yra papildomi laido spaustukai, kurie yra reikalingi tam, kad prijungus šiuos laidus jie būtų papildomai sutvirtinti.

Galutinis verdiktas

„Superlux HD668B“ yra neįtikėtinai pigios ir puikią garso kokybę užtikrinančios ausinės. Jos ypač tinka video žaidimams – „tai geriausios video žaidimų ausinės kokias iki šiol esu bandęs“, - teigia apžvalgos autorius. Detalūs žemi tonai, švarūs ir aiškūs vidutiniai tonai bei kokybiški aukšti tonai.

„Superlux HD681“ ausinėse aukšti tonai yra stipresni nei „Superlux HD668B“ ausinėse, tačiau apžvalgos autoriui tai visai netrukdo, nes jam ryškūs aukšti tonai patinka.

Tad jei jam reikėtų pasirinkta iš dviejų ausinių tik vienas, jis pasirinktų „Superlux HD668B“ ausines, tačiau jei norisi sutaupyti keletą eurų ir gauti panašios garso kokybės ausines, „Superlux HD681“ yra puikus pasirinkimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai (3)