„Bus sutaupyta gausybė sąsiuvinių ir rašiklių - su šia rašymo lenta viskas gerokai paprasčiau ir švariau“. Naujausių „Xiaomi“ LCD rašymo lentų apžvalga, kodėl viena labiau tinka vaikams, o kita - suaugusiems („Xiaomi Wicue 10 inch LCD Tablet“ ir „Xiaomi Wicue 12 inch LCD Tablet“ apžvalga, Nuolaidų kuponas ir labai gera kaina, Video)  ()

Tokios LCD rašymo lentos, kaip „Xiaomi Wicue 10 inch LCD Tablet“ tampa vis populiaresnės ir vis daugiau žmonių pradeda matyti jų naudą. Jos yra ypač naudingos turintiems vaikų ir kadangi nereikia pirkti įvairių rašiklių bei sąsiuvinių, tai padeda sutaupyti nemažas pinigų sumas, o ir mokytis su tokiu prietaisu tampa smagiau. Tačiau ir suaugusieji atranda jų teikiamą naudą bei mielai jomis naudojasi. Tad šioje apžvalgoje detaliai susipažinsime su LCD rašymo lenta „Xiaomi Wicue 10 inch LCD Tablet“, išbandysime bei palyginsime su labai panašiu įrenginiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas teigia, kad tokį įrenginį užsisakė pirmą kartą ir jam pačiam yra labai smalsu kas tai per daiktas, ką su juo galima nuveikti, kam jis yra naudingas.

Taip pat svarbu pasižiūrėti ir kokie jo privalumai, galbūt kažko trūksta ir kažkas yra ne itin gerai pagaminta?

Šioje „Xiaomi Wicue 10 inch LCD Tablet“ apžvalgoje visą tai ir sužinosime bei šią LCD rašymo lentą palyginsime su kita LCD lenta – „Xiaomi Wicue 12 inch LCD Tablet“.

Beje, iš pradžių pasižiūrėsime kokia atkeliauja „Xiaomi Wicue 10 inch LCD Tablet“ pakuotė, jos turinys ir kokie yra pirmieji apžvalgininko įspūdžiai, o vėliau pereisime prie jo antrosios apžvalgos, kurią padarė porą mėnesių pasinaudojęs šiuo įrenginiu.

Tad „Xiaomi Wicue 10 inch LCD Tablet“ pakuotė atkeliauja tvarkinga ir nepažeista. Pats įrenginys yra ganėtinai gražioje dėžutėje. Priekyje yra pavaizduota pati LCD lenta ir nurodyta kokios ji bus spalvos. Galima pasirinkti iš dviejų spalvų: rausvos ir žalsvos. Na, o dėžutės nugarėlėje surašytos techninės charakteristikos.

LCD lentos išmatavimai yra tokie: 25 x 17,4 x 0,5 cm. „Wicue 10“ yra išties plona ir teigiama, kad sveria vos 190 gramų, tačiau apžvalgininkas ją pasvėręs teigia, kad yra vos kiek sunkesnė nei 170 gramų.

Gamintojas nurodo, kad ji yra skirta vaikams nuo trejų metų, tačiau „Sean Blog“ teigia, kad ji yra taip pat naudinga ir suaugusiems.

Pačioje pakuotėje randame „Wicue 10“, specialų rašiklį ir naudojimosi instrukciją anglų bei kinų kalbomis. Ir viskas, daugiau nieko joje nėra. Rašiklis yra plastikinis ir turi specialiai padarytą skylutę. Ji yra skirta tam, kad pro ją pervėrus storesnį siūlą būtų patogu šį rašiklį pasikabinti ant kaklo, tad vaikas nepames šio rašiklio.

Pati planšetė yra išties didelė, 10 colių įstrižainės ir itin plona. Apžvalgininkas teigia, kad ją laikyti rankose yra malonu.

Grįžtant kiek prie instrukcijos, tai joje viskas pateikta ganėtinai aiškiai ir teigiama, kad „Wicue 10“ gali darbuotis nuo –10 iki +60 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje, yra maitinama keičiama 200 mAh talpos CR2032 baterija. Tai visame pasaulyje pardavinėjama baterija ir ją nusipirkti bus galima bet kurioje elektronikos parduotuvėje.

Svarbu ir tai, kad „Wicue 10“ negalima naudoti bet kokių kitų rašymo priemonių, bandyti prijungti prie kompiuterio, reikia vengti vandens ir nepalikti priešais tiesioginius saulės spindulius.

Tad kaip veikia, kaip naudotis „Wicue 10“ ir kokie jos pliusai bei trūkumai?

Šiame skyriuje rasite esminę informaciją iš pirmosios ir antrosios „Sean Blog“ apžvalgų. Pastarojoje jis dalinasi detalesniais pastebėjimais apie šią LCD rašymo lentą, kadangi ja jau naudojasi porą mėnesių.

„Sean Blog“ ir vėl patvirtina, kad „Wicue 10“ yra itin didelė, lengva ir patogi naudotis LCD rašymo lenta. Per pastaruosius mėnesius jo plastikinis korpusas išliko nepažeistas ir nei vienas kampas neįtrūko.

Ši LCD rašymo lenta apačioje turi itin naudingą mygtuką. Tai ekrano užrakinimo/atrakinimo mygtukas. Jį įjungus, tai kas bus parašyta ar nupiešta ekrane – nebus ištrinta. Kad ši funkcija yra įjungta galima suprasti ir iš LCD lentos nugarėlėje nupieštų ženkliukų.

Šis mygtukas yra ypač naudingas tuo atveju, jei duosite savo vaikui kokią nors užduotį, tarkim mokytis rašyti konkrečią raidę ar kažką nupiešti, ir nesinorės, kad vaikas netyčia ištrintų visą savo darbą. Taip pat pravers ir tuo atveju, jei savo namiškiams užrašysite ir paliksite kažkokį priminimą.

Deja, bet kai ekranas užsipildo piešiniais, naujus bus galima piešti tik ištrynus senuosius - ši LCD lenta neturi vidinės atminties ir neįmanoma išsaugoti ištrinamo ekrano duomenų Tad jei jūsų vaikas ar jūs patys kažką nupiešite ir norėsite tai išsaugoti bei vėliau parodyti artimiesiems ir draugams, teks tą vaizdą nusifotografuoti telefonu. Iš esmės taip elgiasi visos LCD lentos, nes tam jos ir yra sukurtos - laikiniems užrašams ir piešimui. 

LCD rašymo lentos apačioje taip pat yra ir vieta, kurioje įdedama baterija. Gerai tai, kad ji jau yra pačioje LCD lentoje ir nieko papildomai pirkti nereikės.

Tačiau pats atidarymo dangtelis gana sunkiai nusiima ir išimti bateriją nėra lengviausia užduotis. Tai tarsi ir trūkumas, tačiau turint galvoje, kad šia LCD lenta daugiausiai naudosis vaikai, kurie itin mėgsta detaliai viską panagrinėti ir būtinai pakrapštyti visas įmanomas jungtis, dangtelius, kištukus ir panašiai, tai tampa privalumu.

Beje, gamintojas nurodo, kad vienos baterijos užtenka 50 000 kartų ant ekrano nupieštų ir parašytų vaizdų ištrynimui. Tad matematika gana paprasta: jei per vieną dieną vaizdas bus ištrintas 10 kartų, tai baterijos energijos užteks beveik dvejiems metams.

„Wicue 10“ pačiame priekyje yra vos vienas mygtukas, kuris ir ištrina tai, ką būsite parašę ar nupiešę. Tad baterijos energija yra naudojama būtent šiam darbui ir niekam daugiau.

Piešiant įprastai kristalai tiesiog reaguoja į spaudimą ir pakeičia savo orientaciją taip, kad matomos žalios spalvos žymės. Paleidus silpną elektros srovę kristalai vėl susirikiuoja tvarkingai ir piešinys dingsta (tai galima pamatyti ir vizualiai – ekranas tarsi sumirkčioja 5:18 min aut. past.). Todėl šis įrenginys ir turi vos vieną mygtuką, skirtą viso ekrano išvalymui.

Smagu ir tai, kad ant šios LCD lentos galima piešti ne tik pakuotėje esančius specialiu pieštuku, bet net ir savo pirštais. Žinoma, patogiau tai daryti su specialiu pieštuku.

Pats pieštukas yra patogus laikyti rankoje, lengvas bei tvirtas. Jo ilgis yra maždaug 10 cm.

Iš vaizdo įrašo (5:40 min.) matyti, kad rašant ir piešiant raidės bei linijos yra aiškios ir ryškios. Be jokių nereikalingų tarpų – vientisos. Taip pat jų storis priklauso ir nuo to, kokiu kampu bus pakreiptas rašiklis (7:15 min.).

Nors „Wicue 10“ yra naudingiausia vaikams, bet ją galima naudoti pačiais įvairiausiais būdais. Sudaryti mokymų planus ir duoti savo vaikui užduotis ką nors konkrečiai parašyti ar nupiešti, palikti priminimus savo namiškiams ir taip toliau.

Galutinis verdiktas

Apžvalgininkui „Wicue 10“ rašymo lenta išties patinka.

„Ji yra didelė, lengva, patogi naudotis ir tikrai pravers auklėjant vaikus. Bus sutaupyta gausybė sąsiuvinių ir rašiklių. Su šia rašymo lenta viskas gerokai paprasčiau ir švariau. Įjungei ekrano užraktą, davei vaikui užduotį ir viskas. Lai jis ugdo savo rašyseną ar tiesiog lavina fantaziją ir piešia. Puikus pagalbininkas.

Taip pat yra gerai ir tai, kad ką parašysite ir nupiešite gerai matosi ir tuo atveju, jei ši LCD rašymo lenta ir nėra stipriai apšviesta. Net ir lengvoje prietemoje matosi rašomas vaizdas.

Žinoma, norėtųsi, kad pati Wicue 10 LCD rašymo lenta turėtų kažkokią vietą, kurioje būtų galima pritvirtinti rašiklį. Nors jį galima pasikabinti ant kaklo, bet prie pačios LCD lentos nepritvirtinsime. Tai turbūt vienintelis šio įrenginio minusiukas.

Tad nors šiuo metu ir neturiu vaikų, bet galbūt vieną dieną jų atsiras ir šią rašymo lentą naudosiu auklėdamas juos, tačiau dabar Wicue 10 man yra smagi užrašinė ir naudingas įrenginys didelėje mano prietaisų kolekcijoje.“

O kuo gi skiriasi „Xiaomi Wicue 10 inch LCD Tablet“ nuo „Xiaomi Wicue 12 inch LCD Tablet“?

Apžvalgos pradžioje žadėjome, kad „Xiaomi Wicue 10 inch LCD Tablet“ palyginsime su kita LCD rašymo lenta. Apžvelgti ir „Xiaomi Wicue 12 inch LCD Tablet“ įrenginį yra svarbu dėl to, kad jis yra tarsi tęsinys „Wicue 10“ ir turi tuos pliusus, kurių apžvalgininkas pasigedo savo apžvalgose.

Iš pradžių reikėtų paminėti, kad jos turi daug panašumų: veikia tokiu pačiu principu, pagamintos iš identiškų medžiagų, maitinamos keičiamomis baterijomis ir netgi jų tarnavimo laikas yra toks pats.

Tačiau yra ir skirtumų. Pirmiausiai skiriasi jų dizainas. Jei dėl spalvų nesiginčysime kurios yra gražesnės, nes čia kiekvieno asmeninio skonio reikalas, tai „Wicue 12“ savo korpuse turi specialią vietą, kurioje galima įtaisyti rašiklį. Dėl šios galimybės apžvalgininkas ir išsakė „Wicue 10“ kritiką.

Visgi, reikia turėti galvoje, kad toks sprendimas gali patikti ne visiems, kadangi tai automatiškai padidina pačios LCD lentos matmenis. Negana to, kad jos įstrižainė yra 2 coliais didesnė nei „Wicue 10“, tai ir toks konstrukcinis sprendimas ją dar papildomai padidina.

Jau minėjome, kad „Wicue 10“ parametrai yra tokie: 25 x 17,4 x 0,5 cm bei sveria kiek daugiau nei 170 gramų, tai „Wicue 12“ jie būtų tokie: 27,9 x 19 x 0,5 cm ir sveria virš 210 gramų. Skirtumai nors ir nėra itin dideli, bet turėkite tai galvoje, kai rinksitės tarp šių dviejų LCD rašymo lentų.

Dar vienas įdomus momentas, kad „Wicue 12“ turi savo nugarėlėje du magnetus. Tad ją galima lengvai pritvirtinti prie šaldytuvo ir užrašyti žinutes savo artimiesiems.

Svarbu ir tai, kad šių rašymo lentų ekranai yra visiškai saugūs akims ir jų niekaip nežaloja. Tad vaikai ir suaugusieji jomis gali naudotis kiek tik nori.

Kaip galėjote suprasti, tarp šių dviejų LCD rašymo lentų yra tam tikrų skirtumų ir susidaro toks įspūdis, kad „Wicue 10“ yra labiau skirta naudoti vaikams. Ji yra kiek mažesnė ir lengvesnė. Na, o „Wicue 12“ yra labiau orientuota į suaugusiuosius. Ji yra didesnė, sunkesnė, savo korpuse turi specialią vietą rašikliui ir gale yra magnetai, kurie padės ją pritvirtinti prie šaldytuvo.

Tad kurią iš šių dviejų LCD lentų pasirinkti lieka nuspręsti kiekvienam asmeniškai ir atsižvelgiant į asmeninius poreikius, kadangi kainų skirtumas tarp šių dviejų įrenginių yra visiškai minimalus.

Kaina ir sąlygos

„Xiaomi Wicue 10 inch LCD Tablet“:

  • Gearbest - 22,12 €.
  • 14 % nuolaida.
  • Nemokamas siuntimas į Lietuvą.

Itin gera kaina „Xiaomi Wicue 12 inch LCD Tablet“:

  • Gearbest - su nuolaidos kuponu GBGO01 galutinė kaina siekia 18,59 eurą.
  • Tai mažiausia kaina, bet kuponas taikomas tik pirmiems 100 vienetų.
  • Nemokamas siuntimas į Lietuvą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(5)
(7)

Komentarai ()