3-4 metus naudojosi elektriniu dantų šepetėliu „Philips Sonicare“, o dabar jau pusė metų kaip perėjo prie „Alfawise S100“: kodėl ne „Xiaomi“, ne naujas „Philips“ ir net ne „Oral-B“ elektriniai dantų šepetėliai? („Alfawise S100“ apžvalga, Video)  (4)

Apžvalgininkas ilgiau kaip trejus metus naudojosi elektriniu dantų šepetėliu „Philips Sonicare“, tačiau dabar jis neabejoja, kad „Alfawise S100“ yra nuostabus pasirinkimas. O kodėl jis iškeitė visame pasaulyje gerai žinomos kompanijos produktą į gerokai pigesnį elektrinį dantų šepetėlį, kokios buvo pagrindinės tokio pasirinkimo priežastys ir ką bendrai galvoja apie „Philips“ bei „Oral-B“ elektrinius dantų šepetėlius? Visai tai ir dar daugiau sužinosime šioje apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas 3-4 metus naudojosi elektriniu dantų šepetėliu „Philips Sonicare“, tačiau jis galiausiai nustojo veikęs.

Paskaitęs kitų žmonių atsiliepimus suprato, kad jis nėra toks vienintelis ir kitiems žmonėms, turintiems „Philips“ elektrinius dantų šepetėlius, atsitinka ta pati bėda.

Laikui bėgant, šie dantų šepetėliai pradeda po truputi į vidų praleisti vandenį (pro tą šepetėlio dalį, kur užsideda jo keičiamos galvutės 0:30 aut. past.), juo pažeidžia vidinius elektronikos mechanizmus ir sugadina elektrinį dantų šepetėlį.

Tad apžvalgininkui iškilo klausimas: ar įsigyti itin brangiai kainuojantį naują „Philips“ elektrinį dantų šepetėlį ar išbandyti gerokai pigesnę alternatyvą?

Jis nusprendė, kad verta pasižiūrėti ką šiuo klausimu gali pasiūlyti Kinijos kompanijos ir iškart atmetė „Xiaomi“ šepetėlius. Priežastis gana paprasta: jų kaina jau taip pat yra ganėtinai didelė ir apžvalgininkui norėjosi išbandyti ką nors visiškai paprasto ir pigaus. Todėl jį sudomino būtent šis elektrinis dantų šepetėlis - „Alfawise S100“.

Apžvalgininkas teigia, kad šį elektrinį dantų šepetėlį įsigijo, kai buvo itin didelė rudeninė 11.11 proga skelbiama akcija ir tuo metu jis kainavo apie 10 eurų, tačiau dabar jo kaina svyruoja apie 16 eurų.

Pačioje pakuotėje yra naudojimosi instrukcija, dėkliukas „Alfawise S100“ šepetėliui ir dviem jo galvutėms, pats „Alfawise S100“ elektrinis šepetėlis, dvi jo galvutės ir belaidis įkroviklis.

Jis palaiko 5V/1A įkrovimą, turi USB jungtį, tad šepetėlį galima įkrauti praktiškai iš bet kurio namuose esančio įrenginio.

„Alfawise S100“ ant savo korpuso turi vieną mygtuką, kuriuo įjungiamas elektrinis dantų šepetėlis ir juo taip pat galima perjungti dantų valymo režimus. „Alfavise S100“ iš viso turi 5 dantų valymo režimus: įprastas, skirtas jautriems dantims, masažuojantis, balinamasis ir poliruojantis. Taip pat atsimena paskutinįjį valymo režimą, kas yra itin patogu.

Verta paminėti, kad dantų šepetėlis automatiškai valo kiekvieną dantų pusę po 30 sekundžių ir tarp šių laiko intervalų padaro minimalią pauzę. Iškart galima suprasti, kad metas valyti kitus dantis ir bendrai vieno valymo metu susidaro 2 minutės – išskyrus dantų poliravimo metu, tada dantų šepetėlis darbuojasi 1 minutę. Baigus darbą, šepetėlis pats automatiškai išsijungia.

Jei tai bus pirmasis elektrinis dantų šepetėlis, rekomenduojama pirmą savaitę dantis valyti pasirinkus masažuojantį dantų valymo režimą, antrą savaitę – skirtą jautriems dantims, o trečią savaitę jau rinktis ir įprastą dantų valymą.

Apžvalgininkas teigia, kad „Alfawise S100“ dantis valo taip pat kokybiškai, kaip ir prieš tai jo turėtas „Philips“ elektrinis dantų šepetėlis. Skirtumas tik tas, kad „Alfawise S100“ šepetėlio pati galvutė yra kiek didesnė ir šereliai šiek tiek šiurkštesni. Tai apžvalgininkas laiko privalumu ir „Alfawise S100“ turimi „Dupont“ šereliai gerai nuvalo dantis.

Dar vienas „Alfawise S100“ privalumas yra jo 800 mAh talpos baterija. Gamintojas teigia, kad jo baterijos užtenka 30 dienų ir „tai tikra tiesa. Aš šiuo dantų šepetėliu naudojuosi drauge su žmona – pakeičiame šepetėlio galvutes ir valomės dantis po du kartus per dieną – ir šio šepetėlio baterijos užtenka mėnesiui laiko, o kartais ir 5 savaitėms. Mane tai labai maloniai nustebino, kadangi Philips šepetėlis ilgiau, kaip 3 savaites neištvėrė, o ir pasižiūrėjus į naujausius bei brangiausius Philips šepetėlius matyti, kad daugiau kaip 3 savaičių dar ir dabar nežadama. Jau nekalbant apie pigesnius Philips šepetėlius, kurie ir trijų savaičių neištvers.“

Apžvalgininkui labai patinka toks ilgas „Alfawise S100“ baterijos tarnavimo laikas bei tai, kad tai yra lengvas ir patogus naudotis šepetėlis, kurio nedidelė galvutė pasiekia ir sunkiau prieinamas burnos vietas.

Kalbant apie patį „Alfawise S100“ veikimo principą, tai jis yra lygiai toks pats, kaip ir „Philips“ dantų šepetėlių. Įjungus „Alfawise S100“ šepetėlį, jo galvutė pradeda vibruoti 31 000 kartų per minutę ir taip nuvalo dantų paviršių bei sudarydamas spaudimą verčia judėti dantų pastą ir vandenį ro tarpdančius.

Pavyzdžiui, „Oral-B“ dantų šepetėliai veikia kitokiu principu ir jų galvutės sukasi aplink savo ašį, tačiau apžvalgininkui nepatiko toks dantų valymo būdas, todėl prieš keletą metų jis ir pasirinko „Philips“ dantų šepetėlį.

Įdomu ir tai, kad apžvalgininkas pasidomėjo ką apie tokius „Philips“ ir „Oral-B“ dantų valymo ypatumus sako ekspertai bei klinikiniai tyrimai. Vieni teigia, kad geriau dantis valo „Philips“ naudojamas būdas, kiti, kad „Oral-B“, bet pasigilinus tampa aišku, kad atitinkamus tyrimus užsakė tos pačios kompanijos, kurių valymo būdas nurodomas, kaip pats geriausias.

Bendrai vyrauja nuomonė, kad dantis geriau valo „Oral-B“ naudojama technologija, tačiau odontologai teigia, kad tai yra agresyvesnis valymas ir jis gali greičiau pažeisti dantų emalį, tad geriau rinktis „Philips“ naudojamą technologiją.

Apžvalgininkas teigia, kad palyginus tos pačios kainos „Philips“ ir „Oral-B“ elektrinius dantų šepetėlius, praktiškai visada „Oral-B“ turės daugiau papildomų funkcijų, kurias galima rasti brangesniuose „Philips“ modeliuose.

Tačiau visus „Philips“ trūkumus panaikina šis „Alfawise S100“ elektrinis dantų šepetėlis, kuris veikia lygiai taip pat kokybiškai, kaip ir „Philips“ įrenginys, bet kainuoja nepalyginamai mažiau. Plius, apžvalgininko turėtas vidutinės klasės „Philips“ dantų šepetėlis turėjo 3 valymo režimus ir tik patys brangiausi modeliai palaiko 5 valymo režimus, o „Alfawise S100“ šepetėlyje iškart turime pilną komplektą – visus 5 dantų valymo režimus.

Taip pat ir baterija „Alfawise S100“ yra kur kas kokybiškesnė nei „Philips“ ir tarnauja ilgiau nei mėnesį laiko. Beje, gamintojas nurodo, kad pirmą kartą ją įkrauti užtruks 16 valandų, o sekančiais kartais tai užtruks 12 valandų, tačiau apžvalgininkas teigia, jog iš tikrųjų ir sekančiais kartais prireikė 16 valandų, kol baterija buvo pilnai įkrauta. Tai galima suprasti pagal LED indikatorių, kuris pradeda šviesti žalia šviesa. Tačiau turint galvoje, kad baterijos nereikės įkrauti ilgiau kaip mėnesį laiko, tai nėra reikšmingas minusas.

Dar vienas „Alfawise S100“ pliusas yra itin aukšta pagaminimo kokybė. Apžvalgininkui patinka šio dantų šepetėlio matinis korpusas, jį yra labai malonu ir patogu laikyti rankoje.

Taip pat turi IPX7 standartą, kuris reiškia, kad „Alfawise S100“ yra atsparus vandeniui ir jį galima drąsiai plauti vandneiu, nors ir pilnai nardinti po vandeniu nepatariama.

Kitas pliusas yra nebrangios „Alfawise S100“ detalės. Pavyzdžiui, dvi papildomos šepetėlių galvutės kainuoja apie 2,5 eurus. Apžvalgininkas teigia, kad šepetėlio galvutės yra labai kokybiškos, panaudoti „Dupont“ šereliai, kurie yra šiurkštesni nei „Philips“ ir tai apžvalgininkui patinka.

„Šiuo elektriniu dantų šepetėliu naudojuosi jau pusę metų ir nepastebėjau jokių trūkumų – viskas veikia taip, kaip ir nurodo gamintojas. Vienas tik pastebėjimas – elektrinio dantų šepetėlio antgaliai yra visiškai vienodos spalvos, be jokių išskirtinių ženklų, tad jei keli šeimos nariai naudojasi vienu elektriniu dantų šepetėliu, tada yra kiek sunkoka atskirti kuriam kuris dantų šepetėlių antgalis priklauso.

Vertinant bendrai, esu labai patenkintas Alfawise S100 elektriniu dantų šepetėliu ir drąsiai jį rekomenduoju. Šis variantas itin tiks tiems, kuriems tai bus pirmasis elektrinis dantų šepetėlis ir nesinori išleisti didelės pinigų sumos Philips ar Oral-B šepetėliams. Jūs ne tik įsigysite gerą Alfawise S100 elektrinį šepetėlį, bet dar ir padarysite tai itin pigiai.“

Kaina ir sąlygos

  • Lietuvoje - neparduodamas.
  • Gearbest  - 16,91 €;
  • 30 % nuolaida;
  • dvi papildomos šepetėlių galvutės - 2,67 € ir 0,33 € už atsiuntimą į Lietuvą, tad iš viso bus lygiai 3 €;
  • 40 % nuolaida.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(10)
(-1)

Komentarai (4)