Kaina kiniška, bet metalo kokybė tokia, kad nulūžta varžtai, bet ne pats raktas. Kaip testavo universalų raktą „48 in 1“, kam jis naudingas ir kaip gamintojas suskaičiuoja net 48 funkcijas? (Apžvalga, Video)  ()

Apžvalgininkas teigia, kad pasižiūrėjus į tokį daugiafunkcį raktą, jam iš pradžių neatrodė, kad jis yra kažko vertas. „Man jį pasiūlė nemokamai apžvelgti, tai ir sutikau. Nieko nesitikėjau ir jau buvau įsitikinęs, kad po 5 minučių bandymų šis raktas sulūš ir tokių daiktų tema bus uždaryta. Tačiau viskas pasisuko netikėta linkme.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi, „48 in 1“ raktas atkeliavo baltoje pakuotėje, tačiau apžvalgininkas demonstruoja, kad pačio rakto kartoninė pakuotė buvo gana stipriai pažeista - „ji tiesiog sunaikinta“.

Akivaizdu, jog tai nėra malonus dalykas, tačiau pats raktas visiškai nepažeistas. Jis yra apie 30 centimetrų ilgio, juodos ir raudonos spalvos paminkštinta guma, kuri apsaugo nuo rakto slydimo iš rankos.

Vienoje rakto pusėje surašyti matmenys coliais ir vienos galvos dydis siekia 35 mm, o kita yra kiek mažesnė – 30 mm.

Gerai yra tai, kad pavertus šį universalų raktą į kitą pusę, iškart matome „normalų – mums įprastą žymėjimą“. Mažesnėje galvoje – 8, 10, 11, 13 dydžiai; o didesnėje galvoje – 14, 16, 17, 19.

Apžvalgininkas taip pat rekomenduoja atkreipti dėmesį į pačias rakto galvas ir jų vidų.

Jos sukiojasi, tačiau viduje yra rutuliukas, kuris neleidžia centrinei daliai suktis savaime ir tai leidžia fiksuoti rakto galvą norimoje padėtyje.

Tai kam ir kur naudoti tokį universalų „48 in 1“ raktą?

Iš pradžių apžvalgininkas dar teigia, kad jam ne itin patiko tai, kad raktas yra chromuotas ir „aš galvojau, kad tokiu būdu gamintojas bando paslėpti rakto trūkumus, kadangi jis niekur nenurodęs kokias raktas gali pakelti apkrovas. Tad iš pradžių galvojau, kad nulūš jo galvos, neišlaikiusios apkrovų, arba tiesiog pats rakto rėmas neatlaikys.“

Todėl apžvalgininkas gana nedrąsiai pradėjo šio rakto bandymus ir pačioje pradžioje tiesiog bandė prisukti skirtingų dydžių varžtus bei priveržti veržles.

Viskas pavyko labai lengvai ir apžvalgininkas nusprendė išbandyti ką nors ekstremaliau, juolab, kad horizontaliai ir sukant rankomis, itin didelės jėgos nėra ir rimtų apkrovų toks raktas nepatiria.

Šalia stovėjo apžvalgininko tėvo automobilis ir tuo metu, kaip tik jis montavo automobilio ratus. Varžtų atsukimui naudojo įprastą raktą ir 1 metro ilgio vamzdį. Apžvalgininkas pabandė universalų „48 in 1“ raktą ir jam teko ant jo pašokinėti, kad atsuktų senus varžtus.

Iškart apžvalgininkas pastebėjo, kad įprastomis sąlygomis ir esant pakankamai erdvės, su šiuo raktu dirbti yra tikrai patogu, tačiau „sunkiai pasiekiamose vietose, žinoma, tai nėra taip patogu, kaip darbuojantis su įprastu raktu, kuris paprastai yra apie 10 mm storio, o ne 30-35, kaip mūsų atveju.“

Prisukti ratų varžtus atgal pavyko kuo puikiausiai ir „tiesą pasakius buvau labai nustebęs, nes laukiau įspūdingo lūžtančio rakto garso ir tėvo keiksmų, tačiau nieko panašaus nenutiko. Netgi pabandžiau priverstinai nulaužti mažesnę rakto galvą, tačiau vietoj to, sugebėjau nusukti varžtą su 10 dydžio galva. Po tokių bandymų ir to, kad raktas išliko visiškai nepažeistas ir puikios kokybės, nusprendžiau, jog daugiau net neverta testuoti šio rakto.“

Čia galite pasižiūrėti, kaip praktiškai atrodo šis universalus raktas ir šis apžvalgininkas, nors ir ne taip ekstremaliai, tačiau taip pat jį išbando:

Keletas minčių pabaigai

„Visa ši universalaus rakto konstrukcija yra pagaminta iš tikrai aukštos kokybės plieno ir, dirbant įprastomis sąlygomis, nepavyks jo sulaužyti.

Galvos yra tvirtos, kokybiškos, su įvairias dydžiais, tad su šiuo raktu galima dirbti tiek su veržlėmis, tiek ir su įvairaus ilgio varžtais.

Tačiau yra vienas minusas – atlaisvinimo metu darbinė dalis (gylis nuo 7 mm) nukrenta nuo veržlės arba varžto galvutės.

Tiesą pasakius, aš vis tiek didelės meilės tokiems daiktams neturiu ir man raktas yra raktas. Man atrodo, kad tiesiog gamintojas padarė raktą su didelėmis galvomis ir viskas, bet tėvas teigia, kad nieko aš nesuprantu ir šį įrankį pasiėmė sau.

Yra vienas įdomus momentas, kurio aš nesuprantu. Internetinėse parduotuvėse šis raktas vadinamas „48 in 1“. Iš kur tos 48 funkcijos?

Paskaičiuokime: iš viso šiame rakte yra 8 skirtingi dydžiai, dar jį galima panaudoti vinies įkalimui, kam nors trinktelėti per galvą ir naudoti kaip ginklą. Tad aš suskaičiuoju 11 šio rakto panaudojimo galimybių ir stebiuosi žmogaus, sukūrusio šį raktą, fantazija – jis žino dar 37 būdus, kaip panaudoti šį universalų raktą. Aš jam net pavydžiu.“

Visgi originalios apžvalgos komentaruose prieinama išvada, kad 48 funkcijas gamintojas skaičuoja pagal skirtingas varžtų galvutes - šis raktas turėtų atsukti:

  • HEX metrines — 8 dydžius
  • 12POINT — 8 dydžius
  • SQUARE — 8 dydžius
  • E-TORX — 8 dydžius
  • SPLINE — 8 dydžius
  • HEX SAE — 8 dydžius

Suma sumarum - 48 dydžiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(8)
(13)

Komentarai ()