„Išbandžiau Xiaomi riedučius parke ir susilaukiau neįtikėtinai daug dėmesio. Net suaugusieji nesusilaikė nuo komentarų: „Žiūrėk, o kas gi čia?“ („Xiaomi Segway Drift W1“ apžvalga, Video)  (3)

„Xiaomi Segway Drift W1“ yra visiškai kitoks riedis, nei esame įpratę matyti. Tai yra kiekvienai kojai atskirai skirti riedžiai ir atrodo tarsi važiuotume su elektriniais riedučiais. Net ir apžvalgininkas juos labiau vadina elektriniais riedučiais, tad turbūt būtent taip juos ir vadinkime. O kuo gi „Xiaomi Segway Drift W1“ išsiskiria iš riedžių minios? Kokia pagaminimo kokybė, kaip juos valdyti, kiek laiko baterijos, per kiek laiko įkraunamos ir kokie kiti šių elektrinių riedučių privalumai? Visą tai ir sužinosime šioje apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamintojas teigia, kad prireikė 18 metų, kol pasiekė, kad šie elektriniai riedučiai būtų lengvi, tvirti, saugūs ir atrodytų gražiai.

Ar jiems tikrai pavyko padaryti puikios elektrinius riedučius? Apžvalgininkas yra labai jais patenkintas, nors ir pastebi keletą įdomesnių momentų.

Pakuotės turinys

„Xiaomi Segway Drift W1“ elektriniai riedučiai atkeliauja tvarkingai bei saugiai supakuoti gana įprastoje dėžėje. Ant šono yra keletas esminių techninių specifikacijų, pavaizduoti patys riedučiai ir speciali rankena, nešti dėžei.

Kadangi kiekvienas riedutis sveria po 3,5 kilogramo, tad bendras dėžės svoris yra daugiau nei 7 kilogramai.

Viduje taip pat randame naudojimosi instrukciją ir maždaug 2 metrų ilgio įkroviklį, su kuriuo vienu metu galima įkrauti abu elektrinius riedučius. Patogus ir praktiškas dalykas (0:50 min.).

Techniniai dalykai

„Xiaomi Segway Drift W1“ yra kiekvienai kojai atskirai skirti riedžiai/elektriniai riedučiai. Jie veikia nepriklausomai vienas nuo kito ir valdymas vyksta tik kojų pagalba.

Kiekvieno riedučio galia siekia 250 W ir kiekvienas iš riedučių turi po 44,4 Wh baterijas. Gamintojas garantuoja, kad vienu įkrovimu galima važinėti iki 45 minučių, bet apžvalgininkas teigia, jog „baterijų energijos užteko daugiau nei valandai ir dar važiavau su įjungtų papildomu apšvietimu. Beje, jei viršijate 12 km/h greitį (maksimalus riedučių greitis), jie pradeda pypsėti (1:04 min.). Na, o baterijos įkraunamos per maždaug 3 valandas“.

Svarbu paminėti, kad „Xiaomi Segway Drift W1“ korpusas yra atsparus vandeniui bei dulkėms – IP54 standartas, tačiau apžvalgininkas nerekomenduoja važinėtis pliaupiant lietui. Beje, viduje esančios baterijos yra visiškai atsparios vandeniui – IPX6 standartas.

Yra ir dar daugiau apsaugų: nuo per didelės ir per mažos įtampos, nuo per didelės srovės, trumpo jungimo ir perkaitimo.

Riedučiai gali darbuotis nuo -10 iki 40 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje, metalinis korpusas su specialios gumos apsaugomis. Kiekvienas elektrinis riedutis turi 3,5 colių tvirtą ratą, tad galima važinėtis praktiškai ant bet kokių paviršių, nors geriausia asfaltuotu keliu.

Maksimali „Xiaomi Segway Drift W1“ apkrova siekia iki 100 kg, nors apžvalgininkas teigia, kad naudojimosi instrukcijoje nurodyta 75 kg - „keistas dalykas, nes skirtumas gana nemažas“.

Su „Xiaomi Segway Drift W1“ galima važiuoti į 10 proc. nuolydį turintį kalną - „nors jie susidoroja ir su statesnėmis įkalnėmis“.

Taip pat kiekvienas elektrinis riedutis turi specialius dirželius, tad juos yra gana patogu neštis su savimi. „Kiekvienas riedutis sveria po 3,5 kg, tad tikriausiai vienoje rankoje jų abiejų nesinešite, tai ir nėra itin patogu, bet kiekvienoje rankoje po riedutį gana patogu.“

„Xiaomi Segway Drift W1“ testavimas bei įspūdžiai

„Xiaomi Segway Drift W1 yra puikios kokybės elektriniai riedučiai. Korpusas dengtas guma, tad stoviu ant jų stabiliai, o šonuose taip pat yra gumos, tad net jei šie riedučiai ir atsitrenks į kokį kelkraštį ar panašiai, jiems nieko blogo nenutiks.

Norint aktyvuoti riedutį, užtenka paspausti maitinimo mygtuką ir pradeda šviesti 4 LED indikatoriai (2:15 min.).

Po 1 minutės nenaudojimo – išsijungia giroskopas ir jie užmiega, belieka koja ar ranka juos spustelėti ir vėl galima važiuoti, o po 5 minučių nieko nedarymo – jie visiškai išsijungia. Patogus dalykas (2:33 min.).

Beje, riedučiuose esantis giroskopas yra labai jautrus, tad naujokams rekomenduoju būti itin atsargiems.

Riedučiai labai gerai subalansuoti, taip pat nėra skirtumo, kaip ant jų atsistosite, nes nėra tokio dalyko, kaip važiavimas į priekį ar atgal. Kiekvienas riedutis važiuoja ten, kur jam nurodysite.“

„Išbandžiau Xiaomi Segway Drift W1 parke ir susilaukiau neįtikėtinai daug dėmesio. Net suaugusieji nesusilaikė nuo komentarų: „Žiūrėk, o kas gi čia?“. O vaikai išvis buvo sužavėti ir iškart tėvų reikalavo, kad ir jiems nupirktų tokį technikos stebuklą.

Po visų bandymų, man susidarė įspūdis, kad Xiaomi Segway Drift W1 yra skirti būtent vaikams ir paaugliams.

Asmeniškai, man pritrūko greičio. Maksimalus greitis siekia 12 km ir jį pasiekus, Xiaomi Segway Drift W1 pradeda pypsėti. Man tokio greičio yra per mažai.

Gamintojas nurodo, kad su Xiaomi Segway Drift W1 galima keliauti į darbą, bet sakyčiau, jog tai perdėtas teiginys. Su Xiaomi Segway Drift W1 yra patogu važinėtis tik lygiais, asfaltuotais takeliais. Tad su jais geriausia važinėti dviračių takais ir parke.“

Speciali akcija

„Xiaomi Segway Drift W1“ elektriniai riedučiai:

​Skytech198.29 €.

  • Ypatingai gera kaina - paprastai Lietuvoje kainuoja apie 350€, o dabar dar pigiau nei pekrant iš Kinijos

Aliexpress354,50 €,

  • 20 % nuolaida,
  • 146,51 € siuntimas į Lietuvą, tad iš viso 501,01 €.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(5)
(5)

Komentarai (3)