Kuo skiriasi „Xiaomi Mi Band 3“ nuo naujausios „Xiaomi Mi Band 4“? Detalus palyginimas ir aiškios išvados, kuri apyrankė iš tikro yra geresnė („Xiaomi Mi Band 4“ apžvalga, Video, nuolaidų kuponai)  ()

Kuo gi skiriasi „Xiaomi Mi Band 3“ nuo naujausios „Xiaomi Mi Band 4“? Šis klausimas kankina daugelį žmonių, besidominčių fiziniais aktyvumo asistentais. Tad pasižiūrėkime ką sako apžvalgininkas, kuris žingsnis po žingsnio tarpusavyje palygina šias dvi puikias išmaniąsias apyrankes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakuočių skirtumas

Pakuočių turinys yra identiškas: instrukcijos, pačios išmaniosios apyrankės ir jų įkrovikliai. Ir štai pirmasis skirtumas – skiriasi apyrankių įkrovikliai.

„Mi Band“ apyrankės modulis dabar visas įsideda į patį įkroviklį, o be tik jo dalis, kaip „Mi Band 3“ atveju.

Abiejų apyrankių įkrovikliai yra pagaminti kokybiškai, bet apžvalgininkui labiau patinka „Mi Band 4“ įkroviklis – toks sprendimas jam atrodo geresnis, o ir pats laidas kiek minkštesnis.

„Mi Band 3“ ir „Mi Band 4“ skirtumai

Ekranas. Pats pirmasis ir į akis krentantis skirtumas. „Mi Band“ 4 turi didesnį ekraną, jis yra plokščias, kai „Mi Band 3“ jis yra toks išgaubtas.

Taip pat dabar „Mi Band 4“ vietoje „Mi Band 3“ esančio mygtuko yra į prisilietimus reaguojantis „Home“ mygtukas.

Plius, „Mi Band 4“ 0,95 colių įstrižainės, spalvotas AMOLED ekranas pagamintas iš stiklo ir tuo negali pasigirti „Mi Band 3“, kuri turi 0,79 colių įstrižainės ekraną. Ekrano raiška padidėjo nuo 128 x 80 iki 120 x 240.

Įdomus momentas, kad nors „Mi Band 4“ modulis padidėjo, bet jis vis tiek tinka įdėti į „Mi Band 3“ apyrankės dirželį. Tad bendri išmatavimai liko tokie patys, nors ir padidėjo ekranas.

Taip pat svarbus momentas, kad „Mi Band 4“ palaiko kelias dešimtis (šiuo metu net 46) skirtingų ekrano atvaizdavimų. Visus juos galima keisti ir rinktis „Mi Fit“ programėlėje.

Iš įdomesnių ir vertų dėmesio „Mi Band 4“ funkcijų verta paminėti, kad galima keisti ekrano ryškumą – išties labai naudingas dalykas. Tiesiog pačioje apyrankėje galima keisti šiuos nustatymus ir iškart reaguoti į pasikeitusias apšvietimo sąlygas.

Kita įdomi ir nauja „Mi Band 4“ funkcija yra palaikomas muzikos grotuvas. Belieka „Mi Band 4“ susieti su išmaniuoju telefonu („Bluetooth 5.0“ ryšiu) ir galėsime tiesiog apyrankėje sustabdyti, paleisti dainą, keisti garso lygį. Dar viena nauja ir reikalinga funkcija, kurią turi „Mi Band 4“.

Kalbant apie duomenų perdavimą ir ryšio stabilumą, tai čia „Mi Band 4“ ir vėl laimi. Kaip jau paminėjome, ji palaiko naujausią „Bluetooth 5.0“ ryšį, kurio signalas yra stipresnis, stabilesnis ir reikalauja mažiau energijos, palyginus su „Mi Band 3“ palaikomu „Bluetooth 4.2“ technologiniu sprendimu.

Nors „Mi Band 4“ dabar turi 135 mAh talpos bateriją – „Mi Band 3“ 110 mAh – tačiau ištveria lygiai tokį patį dienų skaičių. Tad abi išmaniosios apyrankės vienu įkrovimu darbuosis iki 20 dienų. Ir tai yra normalu.

Naujoji apyrankė turi spalvotą ekraną, daugiau įvairių funkcijų, tad ir bateriją gamintojas įdėjo talpesnę, kad išlaikytų tą pačią aukštą autonomijos kartelę.

„Mi Band 3“ turi 3 akselerometro daviklius, o „Mi Band 4“ dar papildomai ir 3 giroskopo daviklius, tad bus tiksliau fiksuojami duomenys ir yra daugiau sporto režimų: įprastas bėgimas, bėgimas bėgimo takeliu, važiavimas dviračiu, ėjimas, sportavimas su treniruokliais, plaukimas.

Naujoje apyrankėje galima iš dviejų režimų pasirinkti, kaip greitai apyrankė sureaguos į jos pakėlimą: greitai ar lėčiau.

Tiek „Mi Band 3“, tiek ir naujoji „Mi Band 4“ yra visiškai atsparios vandeniui – 5ATM – tad su jomis galima nardyti iki 50 metrų gylyje.

Galutinis žodis

„Galite Mi Band 3 išmaniąją apyrankę atiduoti tėvams, seneliams, vaikams, giminaičiams ar draugams. O sau įsigykite Mi Band 4.

O jei artimieji neturi Mi Band 3, tada ir jiems nupirkite šią išmaniąją apyrankę. Ji yra puiki ir turi rimtų patobulinimų, lyginant su pirmtake.“

Speciali akcija

Kiniška „Xiaomi Mi Band 4“ versija (kuo skiriasi nuo tarptautinės):

  • Gearbest - 31,39 €,
    • su nuolaidos kuponu GBXM3299,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą, pristato labai greitai - per 8-15 d.d.

Globali ​„Xiaomi Mi Band 4“ versija:

  • Gearbest - 38,24 €,
    • su nuolaidos kuponu GBXM3999,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą, pristato vidutiniškai - per 12-25 d.d.
  • Aliexpress33,57 €,
    • 0,81 € už siuntimą į Lietuvą, siunčia ilgai, atkeliaus per 18-29 d.d.

Išmanioji apyrankė „Xiaomi Mi Band 3“ tarptautinė versija:

  • Gearbest - 21,48 €,
    • 47 % nuolaida,
    • 1,34 € už siuntimą į Lietuvą.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(8)
(0)

Komentarai ()