Pagal specifikacijas „ZLRC Beast SG906“ dronas atrodo tikras žvėris - 4K raiška ir vos 180€, bet ar tikrai viskas yra tiesa? Praktinis testas ir geriausių dronų patarimai („ZLRC Beast SG906“ apžvalga, Video)  (3)

„Ieškodami gero 4K vaizdą užtikrinančio drono mes atkreipėme dėmesį į ZLRC Beast SG906 droną. Nurodomos specifikacijos atrodo labai šauniai ir daug žadančiai, o ir dronas kainuoja mažiau nei 180 eurų. Bet ar viskas taip šaunu realybėje? Mes ištestavome šį droną.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagaminimo kokybė ir drono išvaizda

Apžvalgininkas teigia, kad „ZLRC Beast SG906“ tikrai primena žvėrį ir ant jo korpuso yra pavaizduotas jautis.

„ZLRC Beast SG906“ yra gana panašus dronas į plačiai paplitusius sulankstomus dronus.

Jo keturios kojelės su propeleriais yra sulankstomos ir taip dronas lengvai telpa į krepšį. Tokį droną yra patogu nešiotis su savimi.

Apžvalgininkui patinka pačio drono pakuotė ir tai, kad jis iškart yra kompaktiškai supakuotas specialiame krepšyje. Jame taip pat telpa nuotolinio valdymo pultelis ir kiti drono priedai.

„Dėka esančios rankenos ir specialaus dirželio, šį krepšį su dronu yra labai patogu nešiotis su savimi - o tai didelis privalumas.“

Kalbant apie drono pagaminimo kokybę, tai apžvalgininkas teigia, kad korpusas yra plastikinis ir bendra kokybė gana vidutiniška. Tačiau detalės sutvirtintos kokybiškai ir niekas nekliba.

Drono gale yra jo baterija, kurią prilaiko papildomas plastikinis sutvirtinimas. Apžvalgininkas atkreipia dėmesį, kad prieš įdedant atgal bateriją, tą laikiklį reikia pašalinti, nes kitaip baterija netilps. Pats baterijos įdėjimas ir išėmimas yra gana lengvas.

Nuotolinio valdymo pultelis

Apžvalgininkas teigia, kad valdymo pultelis taip pat plastikinis ir atrodo iš dar prastesnio plastiko nei pats dronas.

Nors valdymo rankenėlės atrodo, kaip metalinės, bet iš tikrųjų jos yra plastikinės. Telefono laikiklis ne pats tvirčiausias, bet telefoną laiko gerai.

„Atsižvelgiant į drono kainą, tai ne taip jau ir blogai. Valdymas vyksta gana sklandžiai ir mygtukai reaguoja tinkamai.

Papildomos informacijos suteikia ir valdymo pultelio viduryje esantys šviesos diodai, rodantys pačio pultelio baterijos būseną.

mažame ekrane rodomas drono aukštis, atstumas ir GPS signalo stiprumas. Jei naudositės išmaniuoju telefonu, tai šio ekrano kaip ir nereikia, nes visa informacija bus pateikiame būtent telefone.“

„ZLRC Beast SG906“ valdymas

Apžvalgininkas teigia, kad pats drono valdymas yra gana įprastas. Viskas vyksta su nuotolinio valdymo pulteliu ir dronas ore laikosi gana stabiliai. Deja, bet dronas tampa kiek sunkiau valdomas kai padidėja vėjas ir tada stabdymas tampa ilgesnis bei atliekamų drono skrydžio manevrų tikslumas sumažėja.

„Pagreitėjimas ir maksimalus greitis yra gana maži, bet dronas labai greitai apsisuka aplink savo ašį. O tai leidžia staigiai pasisukti.

Yra keletas išmaniųjų funkcijų, kaip skriejimo trajektorijos nupiešimas ir gebėjimas sekti objektą. Bet tai veikia su tam tikrais trūkumais. Visgi, kuriems tai bus nauji dalykai, turėtų šios funkcijos patikti.

Beje, RTH (grįžimo namo) funkcija veikia tinkamai ir dronas namo grįžta 1-2 metrų tikslumu.

Apibendrindamas galiu pasakyti, kad ZLRC Beast SG906 valdymo patirtį įvertinčiau geriau nei vidutiniškai. Kam tai bus pirmasis dronas, turėtų visai patikti, bet jam trūksta tikslumo uždarose erdvėse ir, mano manymu, papildomų funkcijų.“

Geras dalykas, kad drono baterijos užtenka virš 20 minučių skrydžiui ir „ZLRC Beast SG906“ ore išsilaiko ganėtinai ilgai.

Deja, bet baterijos LED indikatoriams trūksta tikslumo, kaip, beje, ir programėlėje. Kiek per vėlai informuojama apie baterijos energijos trūkumą.

„ZLRC Beast SG906“ programėlė

Drono programėlė vadinasi „HFun Plus“, darbuojasi kinų bei anglų kalbomis ir joje rasime visą esminę informaciją apie: aukštį, atstumą, greitį, skirtingus skrydžių režimus ir t.t.

„ZLRC Beast SG906“ kamera nefilmuoja 4K

Gamintojas nurodo, kad drono kamera gali filmuoti 4K, tačiau apžvalgininkas teigia, kad taip nėra.

Iš tikrųjų tai ji filmuoja 1080P raiška ir daro 12 MP nuotraukas ir apžvalgininkas teigia, kad nors tai ir ne filmams kurti skirtas dronas, bet bendrai filmavimo kokybė nėra pati geriausia.

Atkreipiamas dėmesys, kad vaizdo įraše girdimas garsas nėra tas, kokį skleidžia dronas. Šis garsas atsirado po vaizdo įkėlimo į Youtube.

Drono nuotraukų kokybė yra gana normali, aišku, viskas priklauso nuo asmeninių poreikių.

Galutinis verdiktas

„Ir kodėl kompanija šį droną pristato, kaip filmuojantį 4K? Tai sukelia lūkesčius ir jie visiškai neišpildomi. Dronas nefilmuoja 4K, o ir bendra filmuotos medžiagos kokybė yra vidutiniška. 

Kalbant apie nuotraukų kokybę, tai kaip tokioje kainų kategorijoje galiu sakyti, kad dar viskas normos ribose. Bet čia aišku turėkite galvoje, kad dronas skirtas nufotografuoti savo namui iš viršaus, o ne daryti įspūdingo kraštovaizdžio panoramines nuotraukas.

ZLRC Beast SG906 yra daugiau žaislinis dronas, nors ir valdyti jį nėra labai jau paprasta. Ne itin sudėtinga, bet ir tikrai ne paprasčiausia.

Skrydžio trukmė mane nudžiugino, bet bendras įspūdis apie šį droną liko nekoks.

Filmavimui aš rekomenduočiau rinktis „FIMI A3“ droną, kuris, palyginus su ZLRC Beast SG906, kainuoja 50 proc. daugiau, bet užtikrina žymiai geresnį vaizdą.

Bendrai, jei ieškote kažko rimtesnio, bet nenori stipriai išlaidauti, tada už 400 JAV dolerius galima drąsiai svarstyti apie „DJI Spark“ ir „FIMI X8 SE“ dronus. Šiais dronais jūs tikrai liksite patenkinti.“

Speciali akcija

„ZLRC Beast SG906“ dronas:

„FIMI A3“ dronas:

„FIMI X8 SE“ dronas:

„DJI Spark“ dronas:

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(3)
(-2)

Komentarai (3)