2019 m. vasaros naujiena iš „Xiaomi“: labai geros kainos, net 20 kPa galios rankinis siurblys „Dreame V9P“ su fantastiškai patogiu laikikliu - dar geriau nei „Roidmi F8“? („Dreame V9P“ apžvalga, Video)  ()

„Belaidis dulkių siurblys yra tikras išsigelbėjimas – ypač jei namuose turite vaikų. Į namus prisineša gana daug purvo ir su tokiu siurbliu grindis išvalyti užtrunka vos 5-7 minutes. Aš jau gana ilgai turiu Roidmi F8 dulkių siurblį ir labai juo džiaugiuosi. O dabar nusprendžiau išbandyti ir naujausią Xiaomi modelį – Dreame V9P.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip jau minėjome, „Dreame V9P“ yra visiškai naujas „Xiaomi“ rankinis siurblys, pristatytas 2019 metų vasaros pabaigoje. Su anonso nuolaidomis jis kainuoja panašiai tiek pat, kiek senstelėjęs „Roidmi F8“, nors yra dar galingesnis. Kuo skiriasi šie siurbliai, kokie jų privalumai ir trūkumai - išsamioje apžvalgoje. 

Apžvalgininkas teigia, kad „Dreame V9P“ siurblys iš Gearbest atkeliavo per savaitę laiko ir buvo pristatytas tiesiai į namus.

Ant pakuotės pavaizduotas pats siurblys ir surašytos kelios pagrindinės techninės charakteristikos – atkreipiamas dėmesys, kad „Dreame V9P“ užtikrina 20 kPa siurbimo galią ir yra šiek tiek galingesnis už „Roidmi F8“ (18,5 kPa).

Pakuotės viduje yra naudojimosi instrukcija anglų kalba; siurblio baterijos įkroviklis su europietišku kištuku; pagrindinis-ilgasis aliuminio vamzdis su fiksavimo mygtuku; siurblio, jo antgalių laikiklis, kuris tuo pačiu ir belaidžiu būdu įkrauna jo bateriją; pagrindinė siurbimo galva; mažesnė siurbimo galva, skirta valyti minkštiems baldams; universalus, platus antgalis, skirtas valyti sunkiai pasiekiamoms vietoms; dar labai panašus, bet siauresnis antgalis ir pats „Dreame V9P“ siurblys.

„Nors jis vizualiai atrodo kiek gremėzdiškas, bet labai puikiai subalansuotas jo svoris. Laikyti šį dulkių siurblį vienoje rankoje yra patogu – siurblys tikrai lengvas.

Paspaudžiu rankenos viduje esantį mygtuką ir siurblys įsijungia, o jo nugarėlėje yra siurbimo režimų perjungimo mygtukas.

Režimų čia turime 3: pirmąjį, antrąjį bei Max. Siurblys labai galingas ir jo baterijos pasirinkus šiuos režimus atitinkamai užteks 60, 28 ir pasirinkus Max režimą – 9 min.“

Apžvalgininkas atkreipia dėmesį, kad „Dreame V9P“ baterijos įkrovimo jungtis yra siurblio rankenoje, tačiau jo bateriją galima įkrauti ir belaidžiu būdu.

„Dreame V9P turi štai šiuos kontaktus ir tuo skiriasi nuo manojo Roidmi F8. Tad užtenka V9P priglausti prie jo laikiklio ir automatiškai pradedama įkrauti baterija – neįtikėtinai patogus dalykas. Tai yra milžiniškas privalumas, lyginant V9P su F8 modeliu.“

„Dreame V9P“ atliekų dėžutė yra didelė, jos talpa siekia 0,5 l. Užtenka spustelėti vieną mygtuką, atsidaro dėžutės apačia ir visos atliekos iškrenta į šiukšlių dėžę.

„Dreame V9P turi pirminį – didįjį filtrą, kuris sulaiko stambias atliekas ir plaukus. O toliau dar turime HEPA filtrą, kuris sulaiko visas smulkias daleles.“

„Pagrindinė šepečio galva yra ganėtinai atvira ir tai vienu metu ir pliusas, ir minusas – ką turiu galvoje, parodysiu kiek vėliau. Šepečio galvos apačioje yra 3 guminiai ratukai ir tai taip ir pliusas, ir minusas.

Pats šepetys, kaip ir Roidme F8 atveju, labai patogiai ir greitai išimamas bei vėl įdedamas. Tačiau čia yra vienas skirtumas – F8 turi atskirą, kiliminei dangai skirtą šepetį, o štai V9P šepetys yra labiau skirtas kietoms grindims.“

„Dar vienas ir labai didelis Dreame V9P privalumas, tai jo laikiklis. Tik jis nėra toks paprastas, kaip Roidmi F8 atveju. Čia ne tik patogiai laikomas V9P siurblys, bet ir vienoje vietoje turime visus jo antgalius bei tuo pačiu yra užtikrinamas belaidis siurblio baterijos įkrovimas.

Atnešėme siurblį, jį pritvirtinome prie šio laikiklio ir jis automatiškai pradedamas įkrauti. Nereikia kiekvieną kartą prie pačio siurblio prijungti įkroviklio – žinoma, jei tik taip norėsite, galėsite tą daryti. Juk siurblys savo rankenoje turi baterijos įkrovimo jungtį, bet man kur kas patogiau jį įkrauti belaidžiu būdu – kontaktai labai gerai liečiasi ir siurblys įkraunamas be jokių problemų (5:05 min.).

Beje, įkrovimo metu ant siurblio korpuso dega 3 šviesos indikatoriai ir pagal juos galime suprasti kiek jau yra įkrauta baterija. Taip pat siurblys nereaguoja į mygtukų paspaudimus, kai vyksta baterijos įkrovimas.“

„Dreame V9P“ testavimas ir pastebėjimai

Siurblio testavimas prasideda nuo 5:25 min – atliekų dėžutė tuščia, baterija pilnai įkrauta, pasirinktas maksimalus siurbimo režimas ir pirmiausiai valomi baldai ant kurių buvo testuojamas ir „Roidmi F8“.

„Iškart galiu pasakyti, kad Dreame V9P valo labai panašiai, tačiau jį laikyti rankoje yra gerokai patogiau. Be to, jis 40 % lengvesnis už F8, tad tai iškart pasijaučia.

V9P papildomi antgaliai taip pat labai praverčia – su jais patogu pasiekti komplikuotesnes vietas ir jas išvalyti. Tai labai praverčia ir valant automobilį.

Deja, bet čia turime ir rimtesnį V9P minusą. Išvalyti atliekas iš jo dėžutės nėra jau taip lengva, kaip pateikiama reklamoje. Įvairių dulkių lieka aplink tą filtrą ir norint jį išimti – teks išsipurvinti rankas.

Teigiama, kad galima šiam reikalui išnaudoti pakuotėje esantį antgalį – bet ranka vis tiek išsipurvins. Be to, jei šį filtrą ir galima plauti, tai pati dėžutė nenusiima ir ją teks išvalyti drėgna kempinėle, kadangi čia pat yra elektros variklis, kurio jau geriau nesušlapinti.

Roidmi F8 atveju viskas kur kas paprasčiau – visą atliekų dėžutę nuėmei, atliekas iškratei į šiukšlių kibirą ir filtrus bei pačią atliekų dėžutę išplovei po tekančiu vandeniu. Tad šiuo atveju F8 siurblyje yra apgalvota geriau ir patogiau.

Vertinant siurbimo rezultatus, naujasis V9P dirba tikrai gerai ir susiurbė daug įvairių atliekų – jis nei kiek neatsilieka nuo Roidmi F8.“

Sekančiame teste „Dreame V9P“ yra testuojamas su pagrindine valymo galva ir siurbiama kiliminė danga (9:00 min.)

„Nors iš esmės V9P yra skirtas kietos grindims, bet įdomu pasižiūrėti ir kaip jis darbuojasi ant kiliminės dangos.

Tad laikyti jį rankoje ir vėl yra patogiau, jis yra lengvesnis, o ir dirba tyliau nei F8 modelis – 67 prie 75 dB.

Ir štai čia pamatome apie mano jau užsimintą pagrindinės valymo galvos suteikiamą privalumą-trūkumą. Su V9P yra lengva privažiuoti prie pat grindjuosčių ir susiurbti atliekas, bet tuo pačiu siurblys dalį jų sugeba užsimesti ant valymo galvos.“

„Nors V9P siurblio valymo galvos šepetys skirtas kietoms grindims, bet jis puikiai pasirodė ir ant šio kilimėlio, kuris padėtas koridoriuje. Jis pats pirmas surenka visas namo parneštas dulkes ir smėlį. Ir nors jį valo robotas dulkių siurblys, bet jis nesugeba susiurbti kilimo gilumoje esančių atliekų – o štai V9P sugebėjo.

Net sunku patikėti, kad V9P sugebėjo tiek atliekų susiurbti iš mano baldų ir kilimo – atrodo tarsi kiaulidėje gyvenčiau, nors savo namus valau reguliariai.“

Galiausiai apžvalgininkas su „Dreame V9P“ dulkių siurbliu apėjo visus savo namus ir dalinasi dar keliais savo pastebėjimais:

„Norėčiau atkreipti dėmesį, kad V9P yra labai manevringas – jo valymo galva gali pasisukti 180 laipsnių kampu ir tą padaryti yra labai lengva ir patogu. Praktiškas dalykas.

Be to, į šonus siurblį galima palenkti 45 laipsnių kampu, o vertikaliai lankstyti 90 laipsnių kampu, tad siurblį galima praktiškai paguldyti ant grindų ir taip pasiekti visas vietas po baldais (10:30 min.).

Prisimenate, užsiminiau apie tuos 3 guminius ratukus. Daugeliu atveju su jais viskas gerai, bet štai išvalyti, pavyzdžiui, plyteles tualete tampa kebliau. Kai pasukta siurbimo galva, ji tarsi prilimpa prie paviršiaus ir nenori judėti (11:15 min.). Roidmi F8 yra pasisukantys ratukai, tad siurbimo galva tokiose situacijose juda lengviau.“

Galutinis verdiktas

„Bendrai galiu pasakyti, kad šie du dulkių siurbliai dirba gana panašiai. Abu yra galingi ir susiurbia ypatingai daug atliekų – su šiais dulkių siurbliais tikrai kokybiškai išvalysite savo namus.

Visgi, vieną ir labai didelį privalumą turi naujasis Dreame V9P. Tai jo įkrovimo stotelė. Ji veikia ir kaip pačio siurblio ir visų jo antgalių laikiklis. Labai patogus dalykas, viskas vienoje vietoje ir po ranka. Tereikia siurblį pakabinti ant šio laikiklio ir automatiškai pradedama įkrauti jo baterija – dar vienas puikus dalykas kuriuo negali pasigirti Roidmi F8 siurblys. Jo laikiklis/įkrovimo stotelė yra gerokai paprastesnė.

Iš trūkumų, tai didžiausias - šiukšlių išvalymas. Dažniausiai nepavyks švariai iškratyti dėžutės ir teks ištraukti filtrą, o ištraukimo metu susitepsite rankas. Kritiška tai ar ne, spręsti Jums. 

Tai kurį siurblį rinktis? Sunku atsakyti taip jau konkrečiai. Tiek vienas, tiek ir kitas turi savų privalumų. Techninės charakteristikos jų labai panašios, bet štai Dreame V9P laikiklis/įkrovimo stotelė man yra viską nulemiantis faktorius. Tai yra nepalyginamai geresnis sprendimas, palyginus su tuo paprastu magnetiniu laikikliu, kurį turi Roidmi F8.“

Speciali akcija

„Dreame V9P“ belaidis dulkių siurblys:

  • Gearbest - 209,88 €;
    • 24 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • Aliexpress - 211,69 €;
    • 20 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą iš Lenkijos sandėlio.

 

„Roidmi F8“ belaidis dulkių siurblys:

  • Aliexpress - 225,49 €;
    • 20 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą iš Lenkijos sandėlio.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()